Saf Madde ve Karışım Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Kimya için saf madde, kimyasal bileşimi homojen olan, karışım ise farklı özelliklere sahip ancak kimyasal olarak reaksiyona girmeyen çeşitli maddelerin birleşimidir.

Bu yazıda ve Saf Madde Karışım Farklılıklar Madde ve Karışım Arasındaki Farklar Kimya Elementler B hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Saf madde nedir?

Değişmez ve homojen bir kimyasal bileşime sahip bir maddedir. Maruz kaldığı basınç ve sıcaklığa bağlı olarak katı, sıvı ve gaz olmak üzere farklı fazlarda görünebilir.

Aynı anda iki veya üç aşamada da meydana gelebilir. Şaşırtıcı görünse de, bir maddenin iki fazının dengede bir arada bulunabileceği birkaç durum vardır.

Karışım nedir?

Karışımlar, kimyasal olarak birleştirilmemiş iki veya daha fazla bileşenin birleşmesiyle oluşan maddelerdir. Bu, bir karışımda kimyasal reaksiyon olmadığı ve bileşenlerinin her birinin özelliklerini ve kimliğini koruduğu anlamına gelir.

Karışımların kimyasal reaksiyonları yoktur, ancak reaktif olabilirler, yani bileşenleri belirli çevresel koşullara maruz kaldıklarında reaksiyona girebilir.

Karışım, kimliklerini koruyan iki veya daha fazla maddenin fiziksel kombinasyonu olarak kabul edilir.

Karışım, kimyasal maddelerin bu bağ veya reaksiyonlar oluşturmadan mekanik olarak karıştırılmasının sonucudur.

Karışımlar, fiziksel veya termal işlemlerle bileşenlerine ayrılabilir.

Karışımlar homojen ve heterojen olarak sınıflandırılırlar.

Saf Madde ve Karışım Arasındaki Farklar Nelerdir?

Saf maddeler: Tek bir element veya bileşikten oluşan maddelere saf maddeler denir. Katı, sıvı ve gazdırlar. Fiziksel olarak ayırmak mümkün değildir. Fiziksel ve kimyasal özellikleri süreklidir. Altın, su, hidrojen gazı örnek olarak verilebilir.

Karışımlar: Birkaç element ve bileşik birlikte bir karışım oluşturur. Homojen ve heterojen olmak üzere iki türü vardır. Fiziksel ve kimyasal özellikleri çeşitlidir. Buharlaştırma, manyetik ayırma vb. ile ayırmak mümkündür. Yağ ve su karışımı örnek olarak verilebilir.

 

4y5gY2Sq

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir