Baş Ağrısında Tedavi Niteliğinde Kullanılan Bitkisel Çaylar

Tarih boyunca insanlar çeşitli hastalıklar için bitkisel tedaviler uygulamışlardır. Lokman hekimin bulduğu şifalı bitkiler bunun en güzel örneğidir. Bununla bi..

Tarih boyunca insanlar çeşitli hastalıklar için bitkisel tedaviler uygulamışlardır. Lokman hekimin bulduğu şifalı bitkiler bunun en güzel örneğidir.

Bununla birlikte günümüzde insanlar tıbbi ilaçlar kullanmaya eğilim göstermek zorunda bırakılmışlardır. Ancak bu ilaçların insanların sağlığını ne kadar etkilediği büyük bir merak konusudur. Çünkü tıbbi ilaçlar belirli bir kimyasal süreçten geçmekte ve bu da insanlarda çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

Örneğin; Baş ağrısı için alınan çeşitli ilaçlar doktor kontrolünde alınmadığı müddetçe vücutta direnç kazanır ve zamanla sarılık gibi hastalıklara neden olabilir.

Bu nedenle günümüzde alternatif tıp olarak adlandırdığımız bitkisel ürünler insanlar arasında yaygınlaştırılmalıdır.

Peki, hangi bitkisel çay ürünleri ne tür bir baş ağrısı durumunda alınmalıdır?

Bilindiği üzere baş ağrısının çeşitli sebepleri ve türleri vardır. Bunlar;

1) Stresten kaynaklanan baş ağrıları

Su götürmez bir gerçektir ki günümüzde insanlar iş, okul, aile telaşesi içerisinde strese maruz kalmakta ve buda baş ağrısı başta olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

Ve ne yazık ki insanlar doktor kontrolü olmadan kendilerine göre bakkaldan, marketlerden, ya da eczaneden baş ağrısı ilacı almakta ve farkında olmadan kendilerine daha çok zarar vermektedirler. İşte bu tür durumlarda alternatif tıp dediğimiz bitkisel çözümler aranmalıdır.

Baş ağrısına iyi gelen bitkileri şu şekilde sıralayabiliriz;
Hem rahatlatıcı hem de baş ağrısını geçiren papatya çayı, soğuk algınlığı, grip, nezle ve baş ağrısına iyi gelen ıhlamur ve son olarak da lavanta çayı sayılabilir.

Bu bitkiler 10 dakika suda kaynattıktan sonra taze içilmelidir. Dinlendirici, baş ağrısını giderici ve aynı zaman stres giderici etkileri vardır.

2) Migrenden kaynaklanan baş ağrıları

Migren şiddetli ve belirli aralıklarla gelen baş ağrısı olarak tanımlanabilir. Migrenin normal baş ağrısından farkı kusma, ışık hassasiyeti ve aşırı baş ağrısı şeklinde etkileri olmasıdır.

Migrene en iyi gelen bitkisel çay zencefildir. Zencefil 15 dakika kaynatılır ve bilhassa şeker hastaları için şekersiz içilmesi tavsiye edilir. Ancak istenildiği takdirde balla içilmesi de tavsiye olunur.

3) Sinüste meydana gelen baş ağrıları

Sinüs ağrıları, tıp dilinde üst solunum yollarında meydana gelen iltihaplanma şeklinde tanımlanmaktadır. Sinüs ağrılarına en iyi gelen çaylar zencefil kökü, yeşil çay, kasımpatı çayıdır. Bunlar 15 dakika suda kaynatıldıktan sonra direk içileceği gibi istenildiği takdirde karabiber, bal ya da limon ilave edilebilir.