Barut Ağacı Kabuğu Yemeklerde Kullanılır mı? Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Barut ağacı kabuğu, toz halindeyken baharat olarak kullanılır. Sağlığa olan faydaları için çay olarak tüketilir. Zehirlenme gibi zararları vardır.

Barut Ağacı Kabuğu

Her geçen gün daha fazla popüler hale gelen ve kullanımıyla faydalarından sık sık söz ettiren barut ağacı kabuğu oldukça enteresan bir bitkidir. Sağlık alanında ve ilaç alanında oldukça fazla yer verilen bu kabuğun kurutulmuş bir şekilde tüketilmesi gerekiyor.

Her geçen gün daha fazla kişi tarafından keşfedilen ve dünya çapında bir üne kavuşmuş olan ağaç kabuğu, özellikle de dalak ve karaciğer hastalıkları riskine karşı güçlü bir besin kaynağıdır. Kurşundan zehirlenen kişiler için de iyileştirici etkisi sayesinde bu kabuğun kullanımı tercih edilir.

Kurutulmuş bir şekilde tüketilmesi gereken barut ağacı kabuklarının nasıl elde edildiği herkes tarafından oldukça merak edilir. Toplanıp kullanılmak istenen bu ağaç kabuklarının özel bir zamanı vardır ve uzmanlardan bu özel zamanlar hakkında bilgi almak gerekir.

Genelde ağaçların gövdelerinde yer alan ya da üç yaşına ulaşmış olan dalların kabuklarından elde edilen bu ağaç kabuğu, ilk yıl dinlendirilip kuru bir hale geldikten sonra kullanılır. Soyulduktan sonra, ağaçların soyulan kısımlarına el sürmemek gerekiyor.

Barut Ağacı Kabuğu Nasıl Saklanır?

Kuru bir şekilde saklanması uygun görülen barut ağacı kabuğu nasıl saklanır ve nasıl tüketilir soruları en çok merak edilen sorular arasında yer alıyor. Ağaç kabukları çıkarıldığı andan itibaren çok hızlı bir şekilde temizlenmelidir.

Aksi takdirde zehirleme olasılığı oldukça yüksektir. Aynı zamanda ağaç kabukları toplandıktan sonra yumuşak ve nemlidir. Bir yıl boyunca bekletilmeli, neminden arındırılmalı ve kuru hale getirilmelidir.

İlkbahar aylarında soyula kıvamına gelen ağaç kabuklarının bu hale gelerek soyulması için suların bitkiye doğru yürümesi gerekir. Böylece kabuklar gövdeden ve dallardan soyulmaya başlar. Çok daha hızlı bir şekilde manuel olarak ele alınır.

Barut Ağacı Kabuğu Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

En çok merak edilen bir diğer soru ise barut ağacı kabuğu yemeklerde nasıl kullanılır sorusudur. Tek başına bu ürünün yemek tariflerinde kullanılması uygun değildir.

Bu kabuklar iyice kuruduktan, nemini ve tazeliğini kaybettikten sonra çay olarak demlenerek kullanılabileceği gibi, bitki çaylarına karıştırarak ve tek başına minik parçalar halinde yenerek de tüketilebilir.

Aynı zamanda iyice kuruyan kabukları blender ya da robot yardımıyla toz haline getirebilir ve baharat olarak da kullanabilirsiniz Birçok açıdan faydası olan ve lezzetli aroması ve hoş kokusuyla sulu ve kuru yemeklerinizde baharat niyetine de kullanılabilir.

Barut Ağacı Kabuğu Faydaları

Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan barut ağacı kabuğu faydaları etkili bir ciddi faydalardır. Kabızlığın giderilmesinde oldukça büyük bir fayda sağlayan bu ağaç kabuğu türü aynı zamanda karaciğer ve dalak hastalıklarına karşı riski de en aza indiriyor.

Safra salgını hastalıklarında oldukça büyük bir role sahip olan bu kabuğun aynı zamanda kurşun zehirlenmesi tedavisinde de tercih edildiği biliniyor.

Sarılık ve siroz gibi ciddi hastalıkların tedavisinde de vücuda fayda sağlayan bu ağaç kabuğunun yaralarda, çıbanlarda etkili olduğu da aşikârdır. Aynı zamanda mide zehirlenmelerinde de kullanılarak doğal bir kusturucu şeklinde adlandırılabilir.

Barut Ağacı Kabuğu Nelere İyi Gelir?

Barut ağacı kabuğu nelere iyi gelir ve hangi hastalıkların tedavisinde kullanılır? Özel olarak birçok hastalığa iyi geldiği bilinen bu ağaç kabuğunun sindirim sisteminin çalışmasına iyi geldiği biliniyor. Düzenli kullanım sonucunda kan dolaşımını hızlandırdığı ve karaciğerinizin daha iyi çalışmasına olanak sağladığı da biliniyor.

Tüm bunların yanı sıra bir de gut hastalığına iyi geldiği ve spazm çözücü özelliği ile de kullanımının tercih edildiği bilinir. Düzenli kullanım sonucunda bağırsaklarda yer alan parazit ve bakterilerin atılmasına da yardımcıdır.

Barut Ağacı Kabuğu İçindeki Vitaminler

Tere otu gibi fayda sağlayan ve ister kuru şekilde çiğnenerek tüketilebilen ister çayı demlenerek tüketilmekte olan barut ağacı kabuğu içindeki vitaminler ve mineraller oldukça zengin içeriklidir.

Baş ağrılarından kas ağrılarına, mide hastalıklarından karaciğer hastalıklarına, dalak hastalıklarından gut hastalığına, spazm hastalıklarından idrar yolları ve böbrek iltihabı hastalıklarına, hemoroit ve kansızlık hastalıklarından sarılık ve siroz hastalıklarına varana kadar her alan için rahatlıkla tercih edilmekte olan bir doğal ilaçtır.

Aynı zamanda ishali kesmek için de kullanımına sık sık yer verilen bir kabuktur. Bağırsaklar da bulunan parazitlerin ve bakterilerin, içerdiği vitamin ve mineraller ile dışarı atılması oldukça kolaydır.

Barut Ağacı Kabuğu Kalorisi

Çay şeklinde demlenerek tüketilmesi çok daha uygun görülen barut ağacı kabuğu kalorisi oldukça düşüktür. Hem diyette olanlar tarafından hem de normal beslenmelerine devam eden bireyler tarafından rahatlıkla tüketilmesine izin verilebilir.

Her açıdan fayda sağlayan ve kolay bir şekilde toplandıktan ve iyice temizlendikten sonra tüketilen bu kabuğun doğal ilaç olarak adlandırıldığı da bilinen özellikleri arasındadır.

Düzenli kullanımda barut ağacı kabuğu kilo vermeye dahi etki etmektedir. Ayrıca mide bulantısına ve uyku sorunlarınıza karşı da kullanmaya devam edebilirsiniz. Düzenli kullandıkça sindirim sisteminizde ve metabolizmanızda hızlanma ve yağ yakımı da meydana gelecektir.

Barut Ağacı Kabuğu Zararları

Yararları, vitaminleri ve mineralleri gibi barut ağacı kabuğu zararları da sık sık merak ediliyor. Fazla tüketimde her besin kaynağı elbette zararlıdır.

Yeterli miktarda tükettiğiniz takdirde ve düzeni olarak aynı porsiyonlarda tükettiğiniz takdirde, hiçbir yan etkisinde ve zararından etkilenmezsiniz. Ancak tüketmeniz gerekenden fazlasını tükettiğinizde ve yanlış kabukları tükettiğinizde zehirlenme riski yaşayabilirsiniz.

Aynı zamanda bu kabuk türünün mutlaka nemsiz ve kuru şekilde tüketilmesi gerekiyor. Eğer taze bir şekilde tüketirseniz, %100 zehirlenme ihtimali vardır.

Bu kabukların mutlaka özel zamanlarda toplanması, 1 yıl boyunca dinlenmesi, nemini atması ve kurumasından sonra tüketimine yer verilmesi gerekiyor. Bunlara dikkat ederek tükettiğinizde bir sorun yaşamazsınız.