SinopluKoca

Baharat Saklamanın En Pratik Yolu

Baharatlar yemeklere farklı bir lezzet katan ve son derece harika damak tatları oluşturan lezzetler olmaktadır. Yemek yapmayı ve yemeyi sevenler için olmazsa olmaz bir karışım olan baharatların tazeliklerini ve aromalarını uzun süre saklaması da son derece önemlidir.

Çünkü az miktarda kullanılan ve çoğu saklanan baharatların doğru bir şekilde saklanması ve kullanıldığı zamanda ilk günkü tadı vermesi gerekir.

Baharatların hem sağlıklı hem de lezzetli kalabilmesi için baharat saklama yolları bulunmaktadır. Sizlerin de uygulayacağı bu pratik bilgiler sayesinde baharatlarınız çok uzun süreler boyunca tazeliğini ve tadını koruyacaktır. İşte baharatları saklamanın en pratik yolu;

Hazır şekilde paketlenmiş olan baharatların veya satın alınırken öğütülerek alınan baharatların raf ömürleri kısa olmaktadır. Ortalama olarak 3 ay içerisinde çekilmiş olarak alınan baharatlar tazeliğini kaybedecektir. Bunun yerine taneli baharat alarak evde kendiniz öğütebilirsiniz. Bu hem sağlık açısından hem de saklama açısından daha uygun olacaktır.

Baharat Saklamanın Yolları

Hava, ışık, nem ve ısı gibi dış etkenler baharatların daha çabuk bozulmasına sebep olacaktır. Bu yüzden de baharatları kuru ve ışık almayan yerlerde muhafaza edilmelidir.

Baharat saklama kapları olarak cam kavanozlar yerinde ışık geçirgenliği olmayan metal kavanozlar kullanılmalıdır. Fırın veya ocak gibi sıcaklık oluşturan bölümlerde de kesinlikle baharat bulunmamalıdır.

Baharat alımlarınızda oldukça yüksek miktarda baharat alıyorsanız bu baharatların en iyi saklama yeri buzdolapları olacaktır. Çektirmeden iri taneli şekilde alacağınız tüm baharatları buzdolabında 3 yıllık süre ile saklayabilirsiniz.

Fakat baharatların hem lezzetli hem de aromatik tatlarını kaybetmemesi için az az baharat almak daha doğru bir yol olacaktır.

Baharat alma ve saklama tarihlerini not edebilir ve gerekli şartları oluşturmayan saklama koşullarında baharatların üç ay sonra bozulacağından emin olabilirsiniz.

Aynı zamanda baharatlar eskisi gibi tat vermez ve lezzet açısından da son derece farklı bir tat verecektir. Bayat baharat kullanmak lezzet açısından kötü olacağı gibi aynı zamanda sağlık açısından da olumsuz etkilenecektir. Bu yüzden dolayı da kesinlikle baharat saklama yöntemleri dikkate alınmalıdır.

Exit mobile version