SinopluKoca

Yıldız Meyvesi Nasıl Saklanır? Hangi Hastalıklar İyi Gelir?

Yıldız Meyvesi

Dünya çapında bir popülerliği olan ve adını şeklinden alan yıldız meyvesi, bazı bölgelerde karambola olarak adlandırılıyor.

Tropikal bölgelerde yetişen ve tropik bir meyve türü olarak bilinen bu meyvenin rengi yeşil ve sarı tonlarındadır. En olgunu tam yeşil renkte olan meyvenin daha az olgunu ise sarı olarak karşınıza çıkar. Tüketilmesi oldukça keyifli olan bu meyve görünümüyse bir hayli dikkat çekiyor.

Birçok meyveye göre farklı bir görüntüsü olan bu meyve kesildiği zaman dilimleri tıpkı bir yıldız gibidir. İçerisinde az miktarda çekirdek bulunan bu meyvenin kökeni daha çok Endonezya ve Filipinler olarak bilinir. Ayrıca Malezya civarında da sık sık görülen bir meyve türüdür.

Vitamin açısından oldukça fazla bir yoğunluğa sahip olan meyvenin en sık tüketildiği bölgeler içerisinde ise Güneydoğu Asya bölgesi, Güney Pasifik ülkeleri, Doğu Asya ülkeleri ve Mikronezya ülkeleri yer alıyor. Bu bölgelerde bir sokak meyvesi olarak da satışa sunulan meyve, son yıllarda Avrupa bölgelerinde ve Pasifik adalarında da görülmeye başlamıştır.

Yıldız Meyvesi Nasıl Saklanır?

Yaş olarak tüketilmekte olan yıldız meyvesi nasıl saklanır? Bir sokak lezzeti olarak dahi satışa sunulan bu meyvenin saklama koşulları oldukça kolaydır. Buzdolabında günlerce saklayabilir ve bozulmadan tüketebilirsiniz. Kuru ve serin bir ortamda olduğu sürece bir problem yaşanmadan saklanmaya devam edilebilen bir meyve türüdür.

Özellikle de sokak satışlarında sunulmakta olan meyvenin soğuk dolaplarda, buz ya da kar içerisine gömülü bir şekilde saklandığı da çeşitli bir yöntemidir.

Yıldız Meyvesi Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Gurme severler tarafından merak edilen yıldız meyvesi yemeklerde nasıl kullanılır sorusudur. Yemeklerden ziyade daha çok tek başına ya da tatlı ve dondurma tariflerinde kullanılmakta olan bir meyve türüdür.

Özellikle de yetiştiği ve sık sık tüketildiği bölge ve ülkelerde rulo dondurma tariflerinde çok fazla yer veriliyor.

Meyve, yıldız şeklinde dilim dilim doğrandıktan sonra ister kabuklu olarak ister kabuksuz olarak tava dondurma makinesine alınarak manuel bir şekilde süt kreması ve değişik tatlar ile karıştırılarak dondurma elde ediliyor.

Hem rengiyle hem de mükemmel lezzetiyle, dondurma severler tarafından sık sık tercih ediliyor. Doğal bir antioksidan olan bu meyveyi, waffle gibi çikolatalı ve bisküvili tariflerde de kullanabilirsiniz.

Yıldız Meyvesi Faydaları

Rengiyle, görünümüyle ve kokusuyla yıldız meyvesi faydaları açısından bir hayli merak ediliyor. İçerdiği tüm antioksidan değerler sayesinde karambola meyvesi gribal enfeksiyonlara karşı oldukça güçlü bir meyve türüdür.

Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara yakalandığınızda çok daha hızlı bir şekilde atlatmak için bu meyveyi tüketebilirsiniz. Kilo vermek isteyen ve sağlıklı bir şekilde diyet programına uymak isteyenler de sık sık meyvenin tüketimine yer verebilirler.

Damar ve kalp hastalıklarına karşı oldukça büyük faydalar sağlayan bu meyvenin bağışıklık sistemini de güçlendirdiği biliniyor.

Yıldız Meyvesi Nelere İyi Gelir?

Faydalarıyla birlikte yıldız meyvesi nelere iyi gelir sorusu da araştırmalar içerisinde özel olarak yerini alıyor. Bu meyvenin kilo vermeye iyi geldiği biliniyor.

Doğal bir C vitamini deposu olduğu için gribal enfeksiyonlara karşı iyi geldiği biliniyor. Damar tıkanıklığına karşı da koruyucu bir sorumluluğu olan bu meyvenin aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı etkileyici bir koruyuculuğu vardır.

İçsel hastalıkların iyileşmesine etkili olduğu kadar, oluşan yaraların da daha çabuk iyileşmesine yardımcı olan bir meyve türüdür.

Ayrıca en faydalı özelliklerinden biri de diş ve diş etki hastalıklarına karşı da koruyucu olmasıdır. Dişlerinizin çok daha güçlü ve temiz olmasına olanak sağlar. Diş etlerinde çekilme ve kanama gibi sorunların oluşmaması için koruyucu bir görev üstlenir.

Yıldız Meyvesi İçindeki Vitaminler

Yıldız meyvesi içindeki vitaminler en çok C vitamini olarak karşınıza çıkıyor. Sağlıklı bir C vitamini deposu olan bu meyvenin içerisinde potasyum miktarı da oldukça zengindir. Hem C vitamini açısından hem de potasyum açısından güçlü bir antioksidan olan meyvenin fosfor açısından da zengin olduğunu söylemek doğrudur.

Kökeni uzun yıllar öncesine dayanan ve her geçen gün daha fazla ülkeye ve bölgeye yayılmakta olan meyvenin diğer meyve türlerine oranla görüntüsü de tadı da faydaları da ayırt edicidir.

Yıldız Meyvesi Kalorisi

En çok merak edilenlerden biri de yıldız meyvesi kalorisi ve ne kadar tüketilmesi gerektiğidir. 100 gramlık bir meyvede 30,6 oranında bir kalori yer alıyor. Kaloriyi oluşturan besin değerleri ise %94 oranında karbonhidrat, %6 oranında protein, %0 oranında ise yağ bulunuyor.

İçerisinde hiç yağ bulunmadığı için kilo vermede oldukça yardımcı bir meyve türüdür. Bu nedenle diyet yapanlar tarafından da, kilo vermek isteyen ve asla kalorisinden etkilenmek istemeyenler tarafından da rahatlıkla tüketilmesi uygun olan bir meyve türüdür.

1 gramında 3 kalori, 100 gramında ise 30 kalori bulunan meyveyi, kalorisini hesaplayarak tüketmek gerekir. Günden 100 grama kadar tüketimi uygundur. Ancak bundan daha fazla tüketilmesi uygun değildir.

Yıldız Meyvesi Zararları

Yıldız meyvesi zararları olup olmadığı açıdan da dikkat çeken bir meyve türüdür. Birçok açıdan faydası olan meyvenin düzenli tüketiminde bu faydalarını vücuda almak oldukça mümkündür. Ancak aşırı tüketilmeye başlandığı zaman dikkatli olunması gerekir.

Özellikle de tam olarak olgunlaşmamış olan meyveyi tüketmek zehirlenmeye ya da baş dönmesi, kusma gibi yan etkilere sebep olabilir.

Fazla tüketimine yer verilmeden, günde 100 gramı geçmeyecek şekilde tüketildiği zaman herhangi bir yan etkisinden ve zararından etkilenmek mümkün değildir. Ancak fazlasına gidildiği zaman, midede hazımsızlık, ishal ya da kabız gibi sorunlar meydana gelebilir ve rahatsız hissetmenize neden olabilir.

Exit mobile version