SinopluKoca

Pasif Agresif Davranış Nasıl Kontrol Edilir?

Pasif agresiflik bir tür kişilik bozukluğudur. Pasif agresif kişiler sürekli hayır cevabını kullanırlar. Bu bozukluk negatif kişilik bozukluğu olarak da adlandırılır. Pasif agresif kişilik bozukluğuna sahip olan insanlar istedikleri şeylere sahip olmak için bunu kullanırlar. Yaptıkları bir hatanın üstünü sürekli örtmeye çalışır veya yaptıkları hataları başkaları yapmış gibi göstermeye çalışırlar.

Çevrenize baktığınızda bu tür kişilik bozukluğuna sahip birçok insanı görmeniz söz konusudur çok yakınınızda da bu insanlardan bulunabilir. Bu tür kişilik bozukluğu sizde de olabilir. Eğer pasif agresif kişilik bozukluğunuz varsa sürekli kendinizi kararsız bir şeyleri yapmakta zorlanırken bulabilirsiniz.

Pasif agresiflik durumu sürekli kızgınlık küskünlük düzensiz bir yaşam yıpratıcı bir hal getirir bu da insanın kendini sürekli moralsiz hissetmesine yol açar. Pasif agresif kişiler etrafa daha fazla kuşkuyla bakarlar insanları iyi niyetlerini sürekli sorgulayabilirler çünkü hayal kırıklığına uğramak istemezler.

Çevrenizde pasif agresif kişiliğe sahip bir arkadaşınız varsa sürekli somurtkan olduğun da gözle görebilirsiniz. Bu olumsuzları daha aza indirmek için hayat kalitesini bir tık daha yukarılara taşımak için çevrenizde ailenizde arkadaş çevrenizde pasif agresif kişilik bozukluğu olan insanların hareketlerini kontrol etmeye çalışmak faydalı olacaktır.

Pasif agresiflik için birtakım öneriler vardır bunlar da şunlardır:

1. Pasif agresif davranışı neyin arttırdığını bulun. Öfke pasif agresif kişilik bozukluğunun en önemli sebepleri arasında gösterilmektedir. Bunun önüne geçebilmek için öfke kontrolünü hem kendimiz hem de çevremizdeki insanlar için sağlamasını çalışmalıyız.

2. Sakin olmaya çalışın. Sakin olmaya çalıştıkça bu pasif agresiflik durumunda en alt seviyelere yavaş yavaş düşecektir. Sakin olamıyorsanız dikkatinizi başka yöne çekmeye çalışın bu öfkenizin azalmasına yardımcı olacaktır
3. Pasif agresif durumuna girmeden bunu önlemeye çalışın eğer öfkenizi yenemiyorsanız başka bir konu hakkında konuşmayı deneyebilirsiniz.

4. Eğer arkadaşınızda pasif agresiflik durumu varsa kalabalık bir ortam yerine özel bir ortamda sizinle konuşmasını söyleyebilirsiniz. Birebir konuşma daha sakin ve huzurlu geçecektir.

5. Kendi kişisel haklarınızdan ödün vermeyin. Mesela siz kendi hissettikleriniz ve düşündükleriniz hakkında konuşmak istiyorsanız arkadaşınızla bunu söyleyin. Eğer siz kendi derdinizi anlatırken başka bir şeyle ilgileniyor veya kendi derdini anlatmaya başlamışsa bu durumda sizi rahatsız ediyorsa sohbeti orada sonlandırın ve bu durumun sizin hoşunuza gitmediğini ve sohbeti baştan tekrarlamak istediğinizi arkadaşınıza belirtin.

Exit mobile version