SinopluKoca

Motosiklet Kaskosu Nedir, Nasıl Yaptırılır?

Motosiklet Kaskosu Nedir, Nasıl Yaptırılır? Motosiklet kaskosu, motorlu aracınızın herhangi bir hasar görmesi halinde zararları karşılayan bir sigorta çeşididir. Motorunuzu ve sizi güvence altına alan bu motosiklet kaskosu sayesinde güvenli yolculuklar yapabilirsiniz. Motosiklet kaskosu herhangi bir kaza sonucunda oluşabilecek hasarları karşılayarak sigortayı yaptıran kişiye oldukça avantajlar sağlar.

Karşı taraftan kaynaklanan kazalarda oluşabilecek hasarları veya sizden kaynaklanan araç hasarların da bir kısmını veya tamamını karşılar. Poliçede belirtilen kaskonun kapsamında güvenceye alınan bütün durumlar ayrıntılı bir şekilde belirtilir. Olası bir kaza halinde araçtaki hasarları karşılayan kasko sayesinde bütçenizi koruyabilir ve kendinizi güvence altına alabilirsiniz. 

Motosiklet kaskosu nedir sorusunda sonra en çok merak edilen de faydalarıdır. Motosiklet kaskosu; motosikletin çarpma, yanma, çarpışma gibi olayların sonucunda oluşabilecek zararları ve aracın çalınması durumunda oluşabilecek tüm masrafları karşılar. Ancak bazı sigorta şirketleri ek bedel şartıyla hırsızlık gibi olaylarda motorlu aracınızda oluşabilecek her türlü zararı karşılar. Ayrıca yağmur, yangın, dolu, deprem gibi doğal afetlerin sonucunda motosikletinize gelebilecek tüm zararlar yine bu kasko tarafından karşılanır.

Motosiklet kaskosunun kapsamındaki poliçeye bağlı şekilde farklılıklar gösterebilir. Sigorta şirketlerine göre değişiklik gösteren motosiklet kaskosu ile herkese uygun seçenekler bulunur. Motosiklet kaskosu hem motosiklet kullanıcısını ve hem de kullanılan motosikleti koruma altına alan bir sigorta türüdür. Yaralanmalı veya ölümlü kazalarda oluşabilecek bütün maddi ve manevi tazminat bedellerini kapsar. Ancak motosiklet sahibi kaza yaptığında bu kazayı kendisi neden olduğunda veya bu zararları arttıran davranışlarda bulunduğunda sigorta şirketi ödeme yapmaz.

Başka İçerik:  Motosiklet Kasko Poliçesi Yaptırmak Gerekli mi?

Üzerinde bulunan aksesuarların belirtilmesi halinde bu aksesuarlar için ek primler ödenerek poliçeye dâhil edebilme imkânı sunar. Sizi ve motosikletinizi korumaya alan bu motosiklet kaskosu, motosikletin zarara uğrayabileceği kaza, doğal afet, çarpma gibi sebeplerden dolayı hasar görmesi sonucunda bu zararları karşılayarak motosiklet sahibinin faydalarını gözetir ve güvenli sürüşlerin yapılmasını sağlar.

Motosiklet Kaskosu Kapsamları Nelerdir?

Motosiklet Kaskosu Kapsamları Nelerdir?

Motosiklet sigortası seçenekleri arasından size ve bütçenize uygun olan istediğiniz sigortayı bulabilirsiniz. Ayrıca motosiklet kaskosu fiyatları motosikletin modeline, yılına, sürücüsünün bilgilerine göre baz alınarak fiyat hesaplaması yapılır. Motosiklet kaskosu yaptırdığınız takdirde başınıza gelebilecek olan olası bir kötü durum karşısında kendinizi, karşı tarafı ve üçüncü kişileri koruma şansı elde edersiniz.  Bulunduğunuz bölgedeki motosiklet kaskosu yapan sigorta şirketlerine gidip farklı teklifler alarak size en uygun olan kaskoyu bulabilirsiniz.

Motosiklet Kaskosu Nasıl Fiyatlandırılır?

Motosiklet kaskosu fiyatları aracın geçmişte hasar alıp almadığına, motosikletin kullanıldığı ile göre değişim gösterir. Bu değişime bağlı olarak motosikleti kullanan kişiye göre en uygun kasko teklifi oluşturulur. Ancak bu teklifin oluşturulmasında dikkate alınan bazı etkenler vardır. Motosiklet sahibinin daha önceden geçirmiş olduğu kazalar, motosikletin kullanıldığı şehir, motosikletin yaşı, markası, modeli kasko bedelini etkileyen etkenlerdir. Ayrıca bu fiyatlandırmaya hasarsızlık indirimi, motosiklet eğitim indirimi, koruma demiri indirimi, ehliyet indirimi, peşin ödeme indirimi gibi indirimler uygulanabilir.

Motosiklet Temel Kasko Teminatları Nelerdir?

Motosikletle yapılan çarpma, çarpılma, devrilme, kötü niyetli hareketler, yanma ve çalınma gibi benzeri durumlar motosiklet temel kasko teminatları kapsamına girer.

Motosiklet Ek Kasko Teminatları Nelerdir?

Motosiklet Ek Kasko Teminatları Nelerdir?

Terör zararları, halk hareketleri, grev, lokavt, sel ve su baskınları, deprem, dolu, yangın, yıldırım veya yanardağ gibi doğal afetlerin yol açtığı zararlar, hayvanlardan kaynaklanan zararlar ve anahtar kaybı gibi durumlar ise motosiklet ek kasko teminatları kapsamına girer.

Başka İçerik:  Motosiklet Kullanırken Kaskınız Kaskonuz Olsun

Ayrıca belirtilen bu durumlar dışında kaza nedeniyle üçüncü şahıslara verilebilecek olan zararları ve acil yol yardım hizmetlerini motosiklet kasko poliçesi kapsamı içinde karşılanır.

Motosiklet Kaskosunun Önemi

Motosiklet Kaskosunun Önemi

Konforlu ve güvenli sürüşler yapılabilmesi için önemli olan bu motosiklet kaskosu sayesinde motosikleti ve kendinizi koruyabilirsiniz. Kaza ve benzeri durumlarda motosiklet kaskosu, motosiklet kullanıcısını ve motosikleti korumaya alır. İsteğinize göre kasko poliçe kapsamını belirleyebilirsiniz. Motosiklet sahiplerinin mağduriyetini engellemek için motosiklet kasko poliçe kapsamını isteğinize göre genişleterek size uygun olanı belirleyebilirsiniz.

Motosiklet kaskosu hem sizi hem de aracınızı koruma altına alır. Ayrıca oluşabilecek bir kaza durumunda başka sürücülerin fiziksel ve maddi hasarlarını karşılar. Böylece motosikletler ve diğer motorlu araçlar yolculuk sırasında zarar görmez. Motosiklet kaskosu olası bir kaza durumunda oluşabilecek hasarları kısa sürede karşılama imkânı sunar. Kısacası motosiklet kullanıcıları için kullandıkları motosikletler üzerinde uygulanan bu kasko maddi ve manevi açıdan oldukça önemlidir.

Exit mobile version