SinopluKoca

Japon Yapıştırıcısının İzleri Nasıl Temizlenir?

Japon yapıştırıcısı herhangi bir kırık dökük olduğunda her an kullanabildiğimiz bir üründür. Güçlü bir yapıştırıcı olduğundan ötürü kolayca tercih etmemize sebep olmuştur. Kırılmış camları ya da vazo gibi aksesuarları hiç kırılmamışçasına sağlam yapıştırdığını biliyoruz. Dolayısıyla her an kullanmamız için önemli bir faktör haline dönüşüyor.

Plastik için, sert zeminlerde ya da ihtiyacımız olan en ufak bir yapıştırma işleminde ilk tercihimiz oluyor. Bu sebeple yapacağımız işlemden arda kalan lekeler sık sık gündeme gelebiliyor. Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar sorusunu gündeme getiren çok fazla insan var. Tamamı ise yapıştırma işlemi esnasında bu güçlü yapıştırıcıyı eline bulaştırarak rahatsızlık veren o hissi tatmıştır.

Japon Yapıştırıcısı Elden Nasıl Çıkar?

Elimizdeki Japon yapıştırıcısını çıkarmanın yollarından bir tanesi aseton olarak bilinir. Çözücü gücü elimizde bulunan yapıştırıcının sökülmesine ve yavaş yavaş izlerinin silinmesine neden olur. Ancak şunu söylemek gerekiyor ki aseton her zaman kullanılmaz. Eğer cildinizde el gibi bir bölümse gayet kolay kullanabilirsiniz. Yüz ya da dudak gibi çok daha hassas bölümlerse aseton ile kesinlikle temizlenmemelidir.

Kullanım aşamasında asetonu Japon yapıştırıcısı izinin olduğu bölgeye sürerek beklemeliyiz. Bunu bir pamuk ya da peçete yardımıyla asetonla ıslatıp yapmak mantıklı olacaktır. Ovalamamıza rağmen çıkmayan bir yapıştırıcı iziyle karşı karşıyaysak kesinlikle bekletmeye başlamamız gerekir.

Örneğin yapıştırıcının üzerinde pamuğu birkaç dakika bekletebiliriz. Ancak daha fazlasında derimiz tahriş olacaktır. Dikkat edilerek uygulanması gereken bir temizlik metoduyken uygulamanın ardından güzelce yıkanmalı ve dezenfekte edilmelidir.

Japon Yapıştırıcısı Kumaşlardan Nasıl Temizlenir?

Japon yapıştırıcısının pantolon ya da gömleğinize damlaması çok büyük bir sorundur. Aynı şey yapıştırırken masa örtüsüne ya da halıya damlama durumlarında da geçerlidir. Burada aseton kullanımını biraz daha dikkatli yapmak durumundayız.

Çünkü kumaşın rengini ve desenini kaybetmesine yol açabilir. Önce bir pamuğa çok az miktar aseton dökerek kumaşın görünmeyen kısmına uyguluyoruz.

Böylece Japon yapıştırıcısı izinin üzerine sürdüğümüzde bir deformasyon olup olmayacağını test etme şansı yakalıyoruz. Eğer bir renk kaybı yaşanmazsa asetonlu pamuğu bu kez kumaştaki Japon yapıştırıcısı izine sürüyoruz.

Ardından ise temizlemek için biraz bekleyip diş fırçası gibi ufak fakat kazıma işlemini zarar vermeden yapabilecek bir aparat seçiyoruz. Kazımaya başlayıp lekenin kısa sürede kumaştan ya da diğer formlardan arındığını görebiliriz. Sonrasında su ile durulamak, ılık su kullanmak çok daha yararlı olacaktır.

Japon Yapıştırıcısı Plastik Yüzeyden Nasıl Temizlenir?

Plastik yüzeylerde Japon yapıştırıcısı izi sorun olmanın ötesinde size temizleme şansı tanımıyor gibi görünebilir. Plastik yüzeyden kasıt olarak çok geniş bir alan söz konusudur. Örneğin araba kaputu ve güneş gözlüğü camı aynı kategoriye girer.

Oluşabilecek tüm yapıştırıcı izleri ise sabırlı bir biçimde temizlik aşamalarından geçmek zorundadır. Örneğin ilk akla gelen ve herkesin yaptığı hatayı yapmamanızda fayda var. Sert bir cisimle kazıma eylemi hiçbir yarar sağlamayacağı ve izleri çıkarmayacağı gibi yüzeye zarar verecektir. Boyasını ya da cilasını kaldırabilir, plastik yapısına zarar vererek delebilir.

Bunun yerine çok daha minimal temizlik işlemlerine yönelmeliyiz. Örneğin ıslak mendil ve pamuk yordamıyla Japon yapıştırıcısı plastikten temizlenebilir. Islak mendille yumuşatmaya çalıştığımız, üzerine pamuğa aseton ekleyerek çıkarmak için ovaladığımız bir plastik yüzeydeki yapıştırıcı lekesi rahatça çıkabilir.

Bu bazı zeminlerde çok uğraştırıcıdır ve asla kolay olmaz. Ancak tornavida, bıçak ya da benzer sertlikte bir ürünle kazımak bunu asla kolaylaştırmayan yöntemler arasındadır.

Japon Yapıştırıcısı Sert Zeminden Nasıl Temizlenir?

Farzı misal olarak vazonuzu yapıştırırken ahşap ya da demir masanızın üzerine Japon yapıştırıcısı damladı. Burada bunu temizlemek için uygulayabileceğiniz kazıma metodu yine yanlış olacaktır. Hiçbir yapıştırıcı izi sert cisimlerle kazınarak çıkmaz. Öncelikle zarar vermeyecek derecede sıcak su dökerek yumuşaması için bir olanak tanıyabilirsiniz. Sonrasında ise aseton uygulamasının bir zarar verip vermeyeceğini test etmenizi öneririz.

Görünmeyen bir yüzeyinde zarar vermediğinden emin olduktan sonra Japon yapıştırıcısı lekesinin üzerine asetonlu pamuğu koyun. Silmenize gerek olmadığı gibi pamuğun üzerine ağırlık yapıcı, yaklaşık olarak bir bardak su ağırlığında bir cisim koyabilirsiniz.

Bu asetonun daha etkin bir temizlik yapmasını sağlayacaktır. Pamuğu kaldırdığınızda direkt olarak lekelerin yumuşadığını fark edebilirsiniz. Yalnızca sonrasındaki uygulamaya dikkat etmeniz önerilir.

Leke yumuşamış olsa da bu onu sert bir biçimde kazıyacağınız anlamına gelmiyor. Bir kredi kartı formunda olan herhangi bir yumuşak cisimle bir taraftan başlayarak diğer tarafa doğru ittirmeniz gerekiyor. Bu sayede masaya ya da damladığı zemine veya eşyaya zarar vermeden arındırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sonrasında uyguladığınız zeminin cinsine bağlı olarak cila uygulamanız sizin yararınıza olacaktır. Aseton ne kadar uzun süre durursa bu tip eşyalara daha da zarar vericidir. Haliyle uygulama sonrasında korumak adına temizliğine özen göstermeniz tavsiye edilmektedir.

Exit mobile version