SinopluKoca

Gözenek Sıkıştırma

Gözenek Sıkıştırma Gözeneklerimiz cilt üzerinde tamamıyla yayılmış olan bir yapıdır ve cildin nefes almasını sağlar. Ancak cildin elastik yapısı gereği bunun kusura dönüşebilme olasılığı da çok fazladır.

Günümüzde cilt sağlığı ve dermatoloji uzmanlarının değiştiremediğimiz giysimiz olan cildimiz hakkında her geçen gün daha yerinde araştırmalar yaptıklarını biliyoruz. Bu araştırmaların da gözenek sıkıştırma ile sonuçlanan bir bakım ritüelini ortaya çıkardığını söylemek mümkün oluyor.

Halk arasında yağlı cilt tipleri, kuru cilt tipleri kendilerine göre farklı özellikler taşıyabilir. En azından kulaktan kulağa yayılan bilgiler bunu gösterir. Yağlı ciltlerin çok çabuk kirlendiği, kiri taşıdığı ve siyah nokta oluşumlarında en aktif cilt tipi olduğu bunların arasında yer alır. Oysa cildin yağlı olmasından ziyade gözeneklerin geniş olması bunu tetiklemektedir.

Yani cilt gözeneklerinde tıkanıklık olması, gözeneklerin haddinden fazla geniş olup daha fazla kir barındırması sağlığınızı da olumsuz yönde etkilemektedir.

Gözenek sıkıştırmak kadınlar arasında en yaygın bakımlar arasına girmiş bulunuyor. Çünkü bir erkeğe nazaran vücudun çok daha geniş bir kısmının açıkta olduğu giyim tarzına sahipler. Bu durumda da görünen kısmın daha estetik görünmesini sağlamaları gerekiyor. Siyah nokta, akne ve sivilce oluşumları gibi cildiye hekimlerinin ilgi alanına giren kusurlarda da gözenek sıkışıklığı önemli bir faktör oluyor.

Gözenek Sıkıştırma Neden Yapılır?

Gözenek sıkıştırma neden yapılır diye merak edenlerin büyük çoğunluğu erkekler ile bu tip bakımları yeni yapmaya başlayan kadınlar oluyor.

Çünkü cilt bakımının en önemli kısımlarının başında gözeneklerin sağlıklı bir biçimde temizlenmesi ve bu temizlikle beraber daha etkin bir rol oynaması geliyor. İster istemez her kadın başta yüzü olmak üzere tüm vücudunda siyah nokta oluşumlarını tespit edip onlardan kurtulmak için her şeyi yapar. Düzenli olarak yapılan gözenek temizliğinin ise buna kesin suretle çözüm sağladığını bilimsel olarak kanıtlamış bulunuyoruz.

Bilim insanlarının yaptığı araştırmaların verdiği sonuçlar neticesinde insan cildinin daha fazla sorun çıkarmasıyla gözeneklerin sıkı olması tamamıyla bağlantılıdır.

Eğer geniş gözenek yapılarının yanı sıra yağlı bir cilde sahip olup hiçbir cilt bakımı yapmıyorsanız bu tip sorunlarla çok daha fazla yüzleşebilirsiniz. Artık cilt bakımı ürünlerinin çok geniş bir kitleye hitap ettiği dönemlerde yaşadığımız için erkeklerin de bilhassa yüzlerine gözenek sıkılaştırıcı ürünler ile bakım uyguladıklarını biliyoruz.

Bu bakım temel sonuca baktığımızda gözeneklerin dirileşerek mikronluk olmalarına karşın daha dar ve daha sıkı görünüme kavuşmalarını sağlar. Estetik açıdan çok üst düzey bir genişlik olmadığı sürece görünümünde farklılık görülemez.

Ancak sağlık ve cildin bakımı açısından bu yönde bir gelişimin mutlaka farklarını görürsünüz. Bu klasik olarak sivilceler nasıl geçer gibi sorulara da yanıt olarak verilen bir tutumdur.

Gözeneklerin Sıkıştırılması Neden Önemlidir?

Gözeneklerimiz gün boyu çevresel faktörlerin etkisiyle kapanma noktasına gelirler. Burada duş almak ve vücudun temizliğini sağlamak çok önemlidir. Ancak hayat şartlarının ağır olması sebebiyle artık duş alışkanlıkları da fazlasıyla değişti.

Kimyasal içerikli vücut temizleyicilerle ortalama 5 dakikalık sürelerde vücudumuzun temizlendiğini düşünsek bile keselenmenin dahi yapılmadığı duş eyleminin gözeneklere zarar verdiğini söylemek mümkündür. En basitinden kabaran kir yapılarının daha fazla gözeneklere yapışması, bu kirlerin ise zamanla gözeneklerde yeterli hava geçişini engelleyeceğinden büyümeye yol açacağı aşikâr.

Doğal olarak vücut temizliğini es geçtiğimiz an cildin doku yapısının da zararlı olabileceğine ilişkin tahminler kanıtlanır hale gelmiştir. Artık kadınlar ve erkekler çok daha kaliteli bir hayat yaşayabilmek ve sağlık konusunda ileri derece bir adım atabilmek için cilt bakımını önemsemektedir. Bu artan sivilce ve aknelerin yarattığı görsel sorunların getirisi olarak düşünülebilir.

Kimse için istenilen görüntüyü sembolize edemeyen bu cilt sorunlarının ergenlik dönemi başta olmak üzere çoğu kişinin hayatında yer ettiğine şahit olabilmekteyiz. Bu sebeple de gözenek sıkıştırma nasıl yapılır diye araştıranların sayısı her geçen gün artmaktadır. Cildin kirinden arınarak bakteri oluşumuna mahal vermemesi hem bu istenmeyen oluşumların giderilmesini, hem de cildin daha sağlıklı olmasını sağlar.

Bitkisel Gözenek Sıkılaştırıcılar

Bitkisel olarak gözeneklerin geniş yapısını daraltması ve bu açıdan fayda sağlaması mümkün olan bazı yöntemler uygulanabilmektedir. Doğanın birçok hastalık ve rahatsızlık için bize armağan ettiği bu ürünler sağlıklı cilt yapısını çoğunlukla sağlamaktadır. Fuller toprağı, yulaf ezmesi, salatalık, elma sirkesi,

Doğal Gözenek Sıkılaştırıcılar

Doğal gözenek sıkılaştırıcılar her ne kadar bitkisel ürünler ve gözenek sıkılaştırıcı ürünler kadar etkin olmasa da belirgin bir oranın altında bu işlemi yapabiliyorlar. Örneğin buz bu noktada en çok bilinendir. Aynı şekilde cilt yanıklarında yoğurt sürülmesinde temel amaç budur. Yumurta akı kullanılması cilt gözeneklerinde belirgin bir sıkılaşma sağlayabilir.

Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler

Günümüz tıp dünyasının geldiği son nokta olarak bilhassa kadınlara cilt gözeneklerini sıkılaştırmanın en kolay yolunu sağlayan ürünlerdir. Bakım sırasında uygulayacağınız krem, losyon ve benzeri formlardaki ürünlerin en etkin ve en kısa sürede etki gösterecek ürünler olduğundan şüpheniz olmasın.

Gözenek Sıkılaştırıcı Ürünler

Gözenek sıkılaştırıcı ürünler dendiğinde insanların aklına hemen klasik bakım ürünleri geliyor. Ki gerçekten de bakım kelimesinin karşılığı olarak lanse edilen çok geniş bir yelpaze oluşturuldu. Örneğin kadınların cilt bakımı için onlarca farklı ürün kullanma gibi bir özgürlüğe sahip olduklarını biliyoruz. Akne ve sivilceye karşı kullanılabilecek kesin çözüm sunan ürünlerden birisi ise gözenek sıkılaştırıcılardır.

Cilt gözeneklerinin sıkılaşması sayesinde cildin elastikiyeti aynı noktada kalırken yaşlandıkça oluşacak olan cilt deformasyonlarının da önüne geçilmektedir. Bu raddede gözeneklerin aslında cildin en ufak yapı birimi olarak düşünülmesi mümkündür.

Gözeneklerin sağlıklı olması ise doğrudan cildin daha sağlıklı bir yapıya bürünmesine olanak sağlar. Cilt bakımına sıfırdan ve doğru noktadan başlamanın ise en güzel yolunun gözenek odaklı bir bakımdan geçtiğini cilt uzmanlarıyla dermatologlar her seferinde tekrarlıyorlar.

Sıkı cilt gözeneklerine sahip olmak için cilt tipinize uygun olan yapıda üretilmiş olan ürünleri tercih edebilirsiniz. Günümüzde en büyük firmaların kadınlar ve erkekler için ortak paydada ürettikleri, bazı markalarda ayrı olarak sunulabilen ürün modellerine rastlayabildiğimizi söylemeliyiz.

Genel algının cilt bakımıyla karıştırılması üzerine kurulduğu için kesinlikle bakımların farklı eksenlerde yapıldığını uyarmadan geçmek istemiyoruz. Gözeneklerin daralması ile beraber cildinizde akne oluşumunun önlenmesi dışında siyah noktaları bile sıkmanıza gerek kalmayacağının altını çizelim.

Exit mobile version