SinopluKoca

Erkekler İçin Perma Fiyatı Ne Kadar? Kaç Saatte Yapılıyor?

Perma genellikle kadınlar tarafından sıkça uygulanabilen, düz saçları kıvırcıklaştırma, dalgalı hale getirme işlemidir. Son dönemlerde ise erkekler tarafından da sıklıkla tercih edildiğini görebiliyoruz. Perma işlemi saçlara perma solüsyonunun sürülmesinin ardından bigudilere sarılması sonucunda gerçekleştirilir.

Perma solüsyonu olarak kullanılan ilacın doğru seçilmesi, doğru kullanılması ve aynı zamanda permanın düzgün yapılması kalıcılığı için de önem arz eder. Permayı yapan kişinin bilgili olması, ilacı sürdükten sonra bekleme süresini iyi analiz etmesi ve işlemin adımlarını eksiksiz uygulaması sonucu doğrudan etkiler.

Erkeğe Perma Nasıl Yapılıyor?

Hem Türkiye’de hem de global olarak pek çok ülkede popüler hale gelen perma uygulaması artık erkeklerin favorisi olmaya başladı. Düz saçtan sıkılan erkeklerin dalgalı ve hacimli saçlara kavuşmasını sağlayan perma işlemi şöyle uygulanmaktadır.

  • Perma öncesinde saçlar muhakkak yıkanmalı ve sürülecek olan perma solüsyonunun saçlara iyice nüfuz etmesi sağlanmalıdır.
  • Perma ilacı olarak kullanılan solüsyonun içeriğinde hidrojen ve amonyak bulunur. Temiz saçlara sürülen bu solüsyonun ardından saçlar bigudilere sarılır ve bekleme süresi başlar.
  • Bekleme süresi için minimum 45 dakika idealdir. Ancak saç tipine ve bigudilere bağlı olarak perma yapan kişi süreyi uzun tutabilir. Sonrasında bigudiler açılır.
  • Diplerden başlayarak uçlara doğru kıvırcık hale gelen saçlar en az 2 ay boyunca bu hacmi korur. Sonrasında ise azalan bir dalgalı hal ile 1 yıla kadar da kullanılmaya devam edilebilir.
  • Perma uygulaması her ne kadar uzun soluklu bir sürekliliğe sahip olsa da yaptıran kişinin bazı sorumlulukları vardır. Perma sonrasında önerilen şampuanın ve saç bakım kreminin düzenli olarak kullanılması ve düzenli saç bakımı yapılması şarttır.

Permanın Erkek Saçına Yan Etkisi Var Mıdır?

Alerjen haricinde herhangi bir yan etkiden söz etmek mümkün değildir. Saça ya da kişiye bir zararı olmadığı gibi alerjik reaksiyon olup olmadığı da o an anlaşılabilir. Perma işleminden sonra yaşanabilecek en kötü senaryoda deri döküntüsü ve kaşıntı gözlenebilir. Bu durum kafada oluşabilecek kızarıklıklarla devam edebilir. Yine saç derisinde çıkacak olan sivilceler ve aynı zamanda deri deformasyonu yan etkiler arasında sayılabilir. Fakat bu çok düşük bir ihtimalle az kişide gözlemlenmektedir.

Erkekler İçin Perma Fiyatları Ne Kadar?

Öncelikle erkekler için perma fiyatı aslında çok yüksek olmayacaktır. Normal şartlarda düz saçı kıvırcık hale getirmek için yapılan bu işlem bigudilere sarılarak gerçekleştirilir. Daha uzun saçları olan bir kadının perma masrafı çok daha yüksek iken erkeklerde bu tutar daha da düşük olacaktır. Ek olarak tabii ki gidilen kuaförün veya saç stilistinin popülerliği, bulunduğu konum, verdiği hizmetin kalitesi gibi detaylar fiyatla doğru orantılı olacaktır. Saç bakımı için erkeklerin perma fiyatı gayet makul seviyelerde 250 TL dolaylarında tutabilir.

Exit mobile version