Faruk İsminin Anlamı

Faruk İsmi

Faruk İsminin Anlamı, Arapça kökenli bir isimdir. Anne ve babalar çocuklarına bu ismi koymadan önce Faruk isminin anlamı konusunda araştırma yapmaktadır. Faruk, ‘’ hamd eden, şükreden ‘’ anlamlarının yanı sıra ‘’ mantar ‘’ anlamına da gelmektedir. Özellikle erkek çocuklar için tercih edilen bir isimdir. TDK’ ye göre ‘’ haklıyı haksızdan ayıran, adaletli ‘’ anlamına gelmektedir. Tasavvufta Allah anlamındadır.

Anne ve babalar çocukları için genellikle Kur’ an da geçen isimleri tercih etmektedir. Bu nedenle Faruk ismi Kur’ an da geçiyor mu sorusu sıkça sorulmaktadır. Faruk, Arapça kökenli olmasında rağmen Kur’ an da geçmeyen bir isimdir. Kur’ an da geçmiyor olması bu ismin çocuklar için uygun olmayacağı anlamına gelmektedir. Güzel anlamları ve kolay telaffuzu ile özellikle son dönemlerde sıkça tercih edilen bir isimdir.

Faruk isminin anlamının yanı sıra Faruk isimli kişilerin fiziksel özellikleri de dikkat çekmektedir. Genellikle geniş omuzlu, uzun boylu ve yapılı kişilerdir. Gamzeli, yüz hatları orantılı ve kalın dudaklı kişilerdir. Tatlı bir gülümsemeye sahip olmalarının yanı sıra ses tonları etkileyici ve kalındır. Etkileyici ses tonları ile bulundukları ortamlarda güzel konuşmalar yaparak dikkat çekmektedir.  Dış görünüşüne önem veren, güzel giyinen, bakımlı kişilerdir.

Her isimde olduğu gibi Faruk ismine benzeyen isimler de bulunmaktadır. Fadıl, Fahri, Fahrettin, Faik, Falih, Faris, Fatih, Fazıl, Fazlı gibi isimler ile benzerlik göstermektedir. Çocuklar için tercih edilen isimler bir ömür onları temsil edeceğinden dolayı güzel anlamlara sahip okunuşu kolay isimlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yalın olması sebebi ile diğer isimler ile birleştirilerek de kullanılmaktadır.

Çocuklar için bu isim tercih edilmeden önce Faruk ismi harf analizi de dikkat çekmektedir. Çağrışımlarına göre harf analizi şu şekildedir; F: uysal ve sakin yapıda kişilerdir. etrafındaki kişilere güven veren yapıları vardır. A; olayları algılama ve analiz etme yönleri gelişmiştir. Enerjik ve atılgan yapıysa sahip kişilerdir. R; karar verirken güçlük çekerler. Tereddüt hayatlarında her zaman vardır. Sert bir yapıya sahip kişilerdir. U; işlerini aceleye getirmeyi sevmezler. Durağan yapıları vardır. Monoton bir yaşam tarzını tercih ederler. K; hırslı ve çalışkan olmalarından dolayı iş yaşantılarında başarılı olurlar. Aşkı yaşayan nadir insanlardır.

Güzel anlamlarından dolayı birçok ünlü çocukları için bu ismi tercih etmektedir. Bunun yanı sıra Faruk isimli ünlüler de bulunmaktadır. Faruk Aksoy; başarılı bir senaristtir. Faruk Tınaz; müzisyendir. Faruk Süren; Türk iş insanıdır. Türkiye de bu isme sahip 76.715 kişi bulunmaktadır.

Harf analizinin yanı sıra Faruk ismi kişilik analizi de dikkat çekmektedir. Sevecen ve sıcakkanlı kişilerdir. Karşılarınki kişiye her zaman değer verirler. Saygı ve sevgi onlar için her şeyden önce gelir. Ruhsal dünyaları karışıktır. Üzüntü ve sevinç gibi zıt duyguları bir arada yaşarlar. Duygularını dışarıya yansıtmayı sevmezler. Ani sert çıkışları olabilir. Düşünce ve fikir yapısı olarak aktif kişilerdir. Yeniliklere açıktırlar. Sanatsal yönleri gelişmiştir. Birçok alanda yeteneklerini kanıtlamış kişilerdir. Önsezileri oldukça güçlüdür. İletişim yetenekleri güçlü olmasından dolayı bulundukları ortamlarda kısa sürede arkadaş edinirler.

Genellikle Kur’ an da geçen isimlerin tercih edilmesi ile birlikte koyulan isimlerin dini açıdan uygun olmasına da dikkat edilmektedir. Bu nedenle birçok kişi Faruk ismini koymak caiz mi sorusuna cevap aramaktadır. Kur’ an da geçmemesine rağmen koyulmasında dini açıdan herhangi bir sakıncalı durum olmayan isimler arasında yer almaktadır. Özellikle son dönemlerde sıkça tercih edilen bir isimdir.

faruk-isminin-anlami-42466
Faruk İsminin Anlamı

Faruk isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 9 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Mantar.
  • 2 – Hamd Eden, Şükreden / Tanrı İleilgili
  • 3 – Haklıyı-Haksızı Ayırmakta Güçlü Olan.
  • 4 – Doğruyu Yanlıştan Ayıran.
  • 5 – Keskin. – Hz. Ömerin Lakabı; Haklıyı Haksızdan Ayırederek Adaleti Tam Yerine Getirmekte Ün Kazandığı İçin “Faruk” Kelimesiyle Adlandırılmıştır.
  • 6 – Ayıran, Ayırt Eden, Doğruyu Yanlışı Ayıran.
  • 7 – Tasavvufta Allah Anlamındadır.
  • 8 – Haklıyı haksızdan ayıran, adaletli.
  • 9 – Bir işi sonuca ulaştıran.

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Arapça
Söylenişi: fa:ruk
Kuran ‘da geçmiyor.

Faruk ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Faruk ismini kullanan 76.715 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Faruk ismini kullanan 14.411 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Faruk ismini kullanan 5.027 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Faruk ismini kullanan 3.410 kişi bulunmaktadır.

Faruk isminin Türkiye sıralaması

Faruk en çok kullanılan 195. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 97. isimdir.

Aşağıdaki grafik, Faruk isminin en son hangi yıllar popular olduğunu, o yıl doğan bebeklere verilen erkek isimleri arasında kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Faruk isminin Harf Analizi

Kişiye Faruk ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

F : Uysal, güvenilir anlamı uyandırır,bu harf isminizde olabilir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

U : Bereketi ve bolluğu çağrıştırır, bir taneden fazla olmaması kaydıyla olur.

K : Başarılı, unvan sahibi çağrışımda bulundurtur,en az bir tane bulundurması çok iyidir.

Faruk İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Faruk ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Faruk isminin anlamını gözden geçirin!

Faruk İsminin Numerolojisi

Faruk isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

F: yedi
A: bir
R: yirmi bir
U: yirmi beş
K: on dört
TOPLAM: 68

İş dünyasından, spor dünyasından ve diğer alanlardan birkaç ünlü Faruk ismini :

  1. Faruk Süren: Türk eski futbolcu ve futbol yöneticisi. Fenerbahçe’nin efsanevi futbolcularından biridir.
  2. Faruk Nafiz Çamlıbel: Türk şair ve yazar. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatının önemli isimlerinden biridir.
  3. Faruk Eczacıbaşı: Türk iş insanı ve Eczacıbaşı Holding’in yönetim kurulu başkanı. Eczacıbaşı ailesinin üyesidir ve iş dünyasında önemli bir rol oynamıştır.
  4. Faruk Aksoy: Türk film yapımcısı ve yönetmen. “Fetih 1453” gibi büyük bütçeli Türk filmlerinin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlenmiştir.
  5. Faruk Turgut: Türk televizyon sunucusu ve yapımcı. “Yetenek Sizsiniz Türkiye” ve “O Ses Türkiye” gibi popüler televizyon programlarının sunuculuğunu yapmıştır.

Bu listede sadece birkaç tanesini saydım ve başka ünlüler de olabilir.