Zümre İsminin Anlamı

Zümre İsminin Anlamı

Zümre İsminin Anlamı Günümüzde yeni doğan çocuklara hangi ismin konacağı ebeveynler arasında tartışma konusudur. Genellikle aileler içerisinde yer alan yaşça büyük fertlerin isimleri çocuklara verilse de kimi zaman anne babalar çocuklarına değişik yapıda olan isimler vermek isteyebilir. Bu anne babalar henüz çocuklarının cinsiyetlerini öğrenmeden isim araştırması yapmaya başlayan aile bireyleri, onlar için farklı ve özgün bir isim bulmak ister. Bundan dolayı gece gündüz demeden anlamlı isimler hakkında bilgi edinirler. 

Bu aşamada her iki cinsiyete verilebilecek isimler ailelere uygun gelebilir. Çocuğun cinsiyeti belli olduktan sonra ise ayrıca bir araştırmaya girilir. Hal böyle olunca ebeveynler işin içinden çıkamaz hale gelirler.

Bu makalemizde size son zamanlarda arama motorlarında sıkça aratılan Zümre isminin anlamı hakkında bilgi vereceğiz. Kökeni Farsça olan Zümre ismi, aydınlık gündüz manasına gelmektedir. Yapılan araştırmalara bakılırsa Zümre ismi kuranda geçiyor mu diye merak eden kişilerin oldukça fazla olduğu görülür. Zümre ismi Kuranda geçmez.

Zümre isminin sözlük anlamına baktığımızda bu ismin topluluk, grup, takım anlamlarına geldiğini görürüz. Bundan dolayı Zümre isminin anlamı nedir? diye merak edenler için iki farklı anlam karşımıza çıkar.

Türkiye’de Zümre ismini taşıyan 919 kişi bulunmaktadır. Bunların 177’si İstanbul’da, 93 tanesi ise Ankara ve İzmir’de yaşamaktadır. İstatistiklere bakıldığında da bu ismin oldukça nadir bulunduğunu görebiliyoruz. Bundan dolayı çocuklarına farklı bir isim vermek isteyen aileler Zümre ismini tercih edebilirler. Zümre, en çok kullanılan 2962. isimdir. Bu ismin son yılda kullanımı da oldukça azdır. Bundan dolayı isim özgünlüğünü korumaktadır.

Zümre ismine sahip kişiler oldukça ince yapılı, romantik ve zariftirler. Arkadaş canlısı yapıları ile oldukça sosyallerdir. Güzel konuşurlar, maddiyattan çok maneviyata değer verirler. Kendilerinin eleştirilmesinden haz etmezler ve kendileri de diğer insanları eleştirmezler. Aşk hayatları oldukça iyidir. Keyiflerine düşkün yapıları ile gezmeyi ve eğlenmeyi severler.

Bu isme sahip kişilerin olumlu özelliklerine baktığımızda sakin oldukları gözümüze çarpar.  Sessiz ,merhametli, duygusal, yumuşak başlı, şefkatli, yalnızlığı seven, gizemli, yüksek inanca sahip yapıları ile Zümre ismine sahip kişilerin pek çok olumlu özelliği bulunmaktadır.

Olumsuz özelliklerinde ise ani karar verdiklerini görebiliriz. Sabit fikirli yapıları da etrafındaki insanlar tarafından olumsuz bulunan özelliklerindendir.

Bu isme sahip kişilerin fiziksel özelliklerine baktığımızda geniş omuzlu ve dalgalı saçlı olduğunu görürüz. Yuvarlak ve koyu renkli göz yapıları ile yüzleri oldukça orantılıdır. Belirgin elmacık kemikleri ve kemerli burunları ile oldukça karakteristik bir yüze sahiptirler.

Çeşitli araştırmacılar isim analizinin önemini vurguluyor. Her bir harfin titreşiminin anlamını açıklayarak Zümre isminin analizi hakkında bilgi vereceğiz. İsmin ilk harfi olan z bilim ile ilgili kişi anlamına gelir bir isimde olması genellikle iyiye yorulur. ü engellerle mücadeleyi, m ticarete yatkın bir mantaliteyi , r tereddütlü kişilik yapısını, e sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi ifade eder.

Bu isme sahip kişilerin özelliklerine baktığımızda güçlü yapıları dikkat çekiyor. Belirli hedeflere sahip olan bu kişiler yaratıcı fikirleri ile yaşamları boyunca farklı deneyimler edinirler. Cesur olan bu kişiler kimi zaman agresif olabilirler.

zumre-isminin-anlami-28012
Zümre İsminin Anlamı

Zümre isminin çocuklarına konmasında dinen herhangi bir sakınca yoktur. Zümre ismine sahip ünlüler arasında Dansöz Zümre yer almaktadır. Zümre ismi ile uyumlu erkek isimlerine baktığımızda ise Zümer, Sümre, Emre, Dilemre, Zade, Zekerriye ve Zerre ismini görmekteyiz. Oldukça nadir bulunan Zümre ismi yeni doğan kız çocuklarına gönül rahatlığıyla konabilir. Zümre ismi telaffuzu orta zorlukta olan bir isimdir.

Zümre isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 1 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Aydınlık Gündüz

Cinsiyeti: Kız
Kökeni: Farsça
Kuran ‘da geçmiyor.

Zümre ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Zümre ismini kullanan 919 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Zümre ismini kullanan 177 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Zümre ismini kullanan 48 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Zümre ismini kullanan 45 kişi bulunmaktadır.

Zümre isminin Türkiye sıralaması

Zümre en çok kullanılan 2962. isimdir.

Kız isimleri arasında, en çok kullanılan 1332. isimdir.

Zümre ismini kullananların sayısı, son bir yılda 9 kişi artmıştır.

Zümre isminin Harf Analizi

Kişiye Zümre ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

Z : Bilimsel açıdan, okumayı seven birini çağrıştırır,bir tane z harfinin isiminde olması iyidir.

Ü : Engellerle mücadele eden anlamını çağrıştır ,olmaması iyidir.

M : Ticarete yatkın biri fikrini uyandırır, m harfinin sağında ve solunda muhakkak a harfi barındırmalıdır.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

Zümre İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Zümre ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Zümre isminin anlamını gözden geçirin!

Zümre İsminin Numerolojisi

Zümre isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

Z: yirmi dokuz
Ü: yirmi altı
M: on altı
R: yirmi bir
E: altı
TOPLAM: 98