Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmelidir?

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmelidir, Kediler gerçek anlamda oyuncu hayvanlardır ve ev ortamının neşesi haline dönüşürler. Buna ek olarak her kedi türünün farklı alışkanlıkları olabilir.

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmelidir, Kediler gerçek anlamda oyuncu hayvanlardır ve ev ortamının neşesi haline dönüşürler. Buna ek olarak her kedi türünün farklı alışkanlıkları olabilir.

Değişmeyen ve sabit kalan bir tek şey ise tuvalet eğitimleridir. Yavru kedilerin tuvalet eğitimi alırken en çok zorlandıkları şey alışkanlık süresidir. Sahiplerinin ise bu süreci çok daha sabırlı geçirmeleri gerekir. Bir sabah uyandığınızda hiç beklemediğiniz bir yere pislemiş olabilir. Bunu sinirli olarak değil, ona sakince anlayabileceği şekilde izah ederek gösterebilirsiniz.

Mutlaka kedi kumu alarak evinizin bir bölümüne yerleştirmelisiniz. İşin daha ilginç kısmı ise birçok insan bu kumu tuvalette kapı arkası gibi ilginç yerlere koymaktadır. Kedinizin ilk etapta burayı algılaması son derece zordur. Bunun yerine izleyeceğiniz yolun öğretici olması gereklidir. İlk etapta nereye değil, neyin üzerine tuvaletini yapması gerektiğini öğreterek başlamalısınız.

Zaten içgüdüsel olarak kediler tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için bir eşeleme psikolojisine girerler. Bu psikoloji dahilinde ise kum, toprak ya da eşeleyerek pisliklerini örtebilecekleri bir malzeme ararlar. Doğal olarak evinizde bunu bulamayacakları için kum onlar için biçilmiş kaftan olacaktır.

Kedilere Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilmelidir

Kedilerde Tuvalet Eğitimi

Kedilerin tuvalet eğitimi verilirken ilk etapta onun en çok bulunduğu alana kumu yerleştirin. Kum kabıyla beraber örnek için salonunuzu gösterelim. Salona yerleştirdikten sonra her beslemede ve her su içmesinin ardından onu izlemeye başlayın. Eğer bir şey aradığını görüyorsanız, ortalama beslenmeden yarım saat sonra oluyorsa kesinlikle tuvalet için uygun zemin aramaktadır.

Hemen onu kavrayın ve kumunun üzerine bırakın. Ancak sabrın ne kadar önemli olduğunu burada anlayacaksınız. Çünkü kuma koyduğunuzda değil, kumdan kaçtığında tuvaletini yapmaya devam edecektir. İlk etapta kumun üzerine hemen adapte olması mümkün değildir. Doğal olarak kedinin tuvalet alışkanlığı için bir süre bu ritüelin devam etmesi gerekiyor.

Sizin ne yaptığınızı dikkatle izleyeceğinden ötürü kum dışında pislediği yerlerin üzerine kum atmanızı tavsiye ederiz. Bu durum kedinin üzülmesini sağlayan bir faktör olacağı gibi, aynı zamanda öğrenmesinin en kolay yoludur. Daha önce yaptığını bir sonraki sefere koklayacaktır ve üzerinde kum olduğunu görecektir. Direkt olarak defalarca denedikten sonra kendiliğinden kuma yöneldiğine şahit olabileceksiniz.

Sabır

Bazı kedi türlerinde bir haftada öğrendiklerine şahit olduğunuz tuvalet eğitiminin, bazı türler için aylarca sürebileceğini unutmayın. Bu sizin ilgi alakanız ve gösterdiğiniz sabırla doğrudan aynı çizgide olacaktır. Keza kedinize sinirlenerek, ona vurarak ya da burnunu pisliğine değdirerek hiçbir şey elde edemezsiniz.

Tuvalet Eğitimi Yaşı

Ne kadar küçükken verilirse, o kadar önemli bir nokta olacaktır. Şunu söylemeliyiz ki; yavru kedilerin tuvalet eğitimi alması çok daha kolay olacaktır. Aynı zamanda tuvalet eğitimini ne kadar ufakken verirseniz o kadar kolay kavrayacaktır. Sokak kedilerinin belirgin bir yaştan sonra sahiplenilip evde bakılmasında yaşanan en büyük sorun tuvalet alışkanlığı olmaktadır.

İlgi ve Alaka

Sizin onunla oyunlar oynamayı o etrafa pislemeye devam ederken de sürdürmeniz gerekiyor. Ancak bu sayede onunla iyi bir ilişki kurarak gerçek anlamda bir şeyler katabilirsiniz.