1978 Yılında Kimin Naaşı Tabutuyla Beraber Mezardan Çalınmıştır?

Sinema tarihinin en ikonik karakterlerinden birisi olan Charlie Chaplin öldükten sonra da bambaşka bir sansasyonun gündeme gelmesinin sebebi olmuştu. Tarih 1978’i gösterdiğinde Charlie Chaplin’in ölümünden çok kısa bir zaman geçmişti. Zira 1889 doğumlu ünlü oyuncu 1977 yılında İsviçre’de hayata gözlerini yumdu. 

1978 yılında ise iki fidyeci gömüldüğü mezarı açarak Charlie Chaplin’in mezarını açtılar ve son eşi Oona Chaplin’i arayarak fidye istediler. 600 bin dolar fidye isteklerine Oona Chaplin ise gülerek karşılık verdi ve bu durum eşimin kesinlikle onaylamayacağı bir durum olurdu diyerek fidyecilere olumsuz yanıt verdi. Aynı zamanda polis ile irtibata geçen Oona tehditler çocuklarına kadar ulaşınca polisten tam destek istedi. Bu hadise ise günümüzde bilgi yarışmalarında oldukça popüler bir soru olarak karşımıza çıkmaya başladı.

1978
1978 Yılında Kimin Naaşı Tabutuyla Beraber Mezardan Çalınmıştır?

Soru: 1978 yılında kimin naaşı gömüldüğü mezardan tabutuyla beraber çalınarak, eşi aranıp fidye istenmiş ve eşi fidyeyi ödemeyi reddetmiştir? 

  • Elvis Presley
  • John F. Kennedy
  • Charlie Chaplin
  • Albert Einstein 

Doğru yanıt C şıkkı Charlie Chaplin’dir. 

Charlie Chaplin Hakkında Bilgi

Ünlü aktör Charlie Chaplin hayatı boyunca dört evlilik yapmıştır. 1918 ile 1920 yılları arasında Mildred Harris, 1924 ile 1927 yılları arasında Lila Grey, 1936 ile 1942 yılları arasında Paulette Goddard olmak üzere üç eşten sonra 1943 yılında son eşi Oona O’Neill ile evlenmiştir. Vefat ettiğinde ise halen daha son eşi Oona Chaplin ile birlikteydi ve toplamda 8 çocuğu vardı.

Sessiz sinema filmleriyle tüm dünyanın sempatisini kazanan Charlie Chaplin aynı zamanda sinema ekolü olabilecek bir yapımcı olarak da sektörde yer aldı. Ki 1977 yılında bir Noel gecesinde hayata gözlerini yumarken 88 yaşındaydı. Ölümü başta Hollywood olmak üzere tüm dünyayı yasa boğarken ölümünün ardından iki ay geçtikten sonra trajikomik bir olay yaşandı.

İsviçre’de ölen Charlie Chaplin İsviçre’nin Corsier sur Vevey isimli köyünde bir mezarlığa defnedildi ve sadece iki ay sonra mezarı açılarak tabutuyla beraber cesedi çalındı. Cesedi çalan iki hırsızın amacı Charlie Chaplin’in eşi olan dul Oona’ya ulaşmak ve ondan 600 bin dolar alarak cesedi teslim etmekti. 

Fakat Oona Chaplin bunu kabul etmedi ve eşinin bu durumu olabildiğince saçma bulacağından emin olduğunu, bu yüzden fidyeye boyun eğmeyeceğini söyledi. Ciddi bir polis kordonu oluşturuldu ve civarda yer alan tüm telefon kulübeleri takip edilmeye başlandı. Çünkü fidyeciler planladıkları gibi Charlie Chaplin’in cesedini 600 bin dolar karşılığında satamayacaklarını anladıkları için Oona Chaplin’i en küçük çocuklarını tehdit ederek yıldırmaya çalışıyordu.

Polisin hummalı çalışmaları sonucunda hırsızlar bulundu ve cezalarını çekti. Oona Chaplin’in yani orijinal ismiyle Oona O’Neill’in dik duruşu ve fidyecilere geçiş izni vermemesi o dönemde ve sonrasında da çoğu kez takdir edilen bir davranış olarak yorumlandı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir