Yorgun Uyanmamak İçin Ne Yapılmalıdır?

Yorgun Uyanmamak İçin Ne Yapılmalıdır? Günümüz çalışma şartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman birçok insan güne yorgun olarak başlayabiliyor. Gün içerisin..

Yorgun Uyanmamak İçin Ne Yapılmalıdır?

Günümüz çalışma şartlarını göz önünde bulundurduğumuz zaman birçok insan güne yorgun olarak başlayabiliyor. Gün içerisinde engel olamadığınız çeşitli çevre faktörlerinin insanların hayatını bir kaosa döndürüyor olması Sabahları yorgun uyanmanın en önemli sebeplerinden bir tanesi olarak gösterilmektedir.

Ne kadar uyursanız uyuyun çevre faktörleri sizi rahatsız ettiğinden dolayı sabah uyandığınızda halsiz ve son derece düşük bir enerji ile güne başlamış olma ihtimalini yükseliyor.

Enteresan bir şekilde kırsal alanlarda yada köylerde yaşayan insanlar şehirlerde yaşayan insanlara nazaran çok daha az saat uyku uyumaları namert çok daha dinç bir şekilde güne başlarlar bu Tabi ki çevre faktörlerinin bir koşulu olarak ortaya çıkmaktadır.

Birey gün içerisinde bilinçsizce yorgunluğunu sağlayabilecek bazı hatalar da yapıyor olabilir öncelikle bu hatalara karşı önlemler almak daha avantajlı olacaktır.

Gün boyunca tükettiğimiz su miktarı sizin vücudunuzdaki Dolaşım sistemini etkilediğinden dolayı yorgun uyanmanıza sağlayan en önemli sebeplerin başında gelebilir.

Özellikle yoğun işlerde çalışan birçok insan vücudunu su ile yeteri kadar besleyen ettiğinden dolayı hem enerjisinde bir düşüş Yaşar hem de halsizlik sürekli olarak devam eder.

Bu sebeplerden ötürü Günde en az 2 litre su içilmesi gerekmektedir aynı zamanda sadece uyku düzeninde değil diğer kronik rahatsızlıklara karşı Vücudunuzun korunması için de süt tüketimi oldukça önemlidir

Vücudun düzenli bir şekilde çalışması Yani uyku ve sabah erken kalkma saatlerinizi mümkün olduğu kadar aynı saatlerde yapılması gerekiyor. Biyolojik saatinizin yaşamış olduğu sürekli değişim metabolizma çalışmasını ve aynı işlemleri sürekli yapmasını sağlayamayacağı Ondan ötürü Sabahları yorgun bir biçimde güne başlamanızı sebep verebilir.

Alarm çaldıktan sonra mutlaka Yataktan kalkmaya çalışın zaten alarm çaldığı halde vücudunuz yataktan kalkmak istemiyorsa ya da alarmdan daha önce otomatik olarak kendisi uyanmıyorsa uyku probleminiz bulunuyor demektir.

İnsanlar için ortalama günde 6 ile 8 saatlik bir uyku yeterli olacağı için biyolojik saatlerinizi sürekli aynı saatler içerisinde ayarlarsanız sadece bu yapacağınız düzenlemeyle bile Sabahları daha dinç uyanmayı başarabilirsiniz….