SinopluKoca

Seher İsminin Anlamı

Seher İsmi

Seher İsminin Anlamı Ülkemizde kız çocukları için en çok tercih edilen isimler arasında, Seher ismi yer almaktadır. Yeni bebeği olan anne ve babalar, kız çocuklarına bir isim arayışında olmaktadır. Bu noktada isimlerin anlamlarına büyük önem verirler. Seher isminin anlamı nedir? sorusu merak edilen konulardandır. Birçok anlama gelen bu isim, açıklanacak olursa; Tan vakti doğan yüce dilek anlamına gelir.

Diğer kaynaklarda ise, önder olmak, başa geçmek ve şafakla güneşin doğması arasındaki geçen vakit anlamlarına da gelmektedir. Seher TDK’deki anlamı ise, sabahın gün doğmadan önceki zamanı ve tan ağartısı anlamındadır. Kökeni Arapçadan gelen bu isim ülkemizde genellikle kız çocuklarına konulmaktadır. Kur’an’da geçip geçmediği hakkında araştırma yapan anne ve babalar için Seher ismi, Kur’an’da yer alan Kamer suresinin 34. ayetinde geçmektedir.

Seher ismini taşıyan birçok kişinin varlığı bilinmektedir. Özellikle Seher isminin kişilik analizi, bu kişiler tarafından merak edilir. Detaylı bir şekilde açıklanacak olursa; Genellikle neşeli ve çevresine ilgili olan kişilerdir. Hayatları boyunca başarılı olmayı ve çok çalışmayı kendilerine amaç edinmişlerdir. Aile kavramına önem verirler ve birbirlerine bağlıdırlar.  Çevreleri oldukça geniştir ve arkadaşları tarafından genelde çok sevilirler. Haksızlık karşısında sinirlenebilirler. Azimli, kararlı ve fedakar kişilerdir. Karşılarındaki kişinin de aynı karaktere sahip olmasını isterler. Çalışma konusunda çok fazla hırsa sahiptirler ve sürekli olarak kazanmak isterler. Fazla para kazanarak, bu parayı kolay bir şekilde harcama eğiliminde olurlar. Kendilerine güvenirler ve oldukça cesaretli bir tavır sergilerler. Ancak bazı konularda kırılgan bir yapıya sahiptirler. İstedikleri konularda ailelerini ve arkadaşlarını kolay bir şekilde ikna etme yetisine sahiptirler. Özel hayatlarında kıskanç, sahiplenici ve tutkulu olmaktadırlar.

Seher isminin olumlu yönleri arasında sevecen, sadık, kendine güvenen, maceraya atılmaktan korkmayan, cesaretli,  zorluk karşısında savaşabilen, enerjik, açık sözlü, kararlı, yönetici özelliği olan, hatalarından ve deneyimlerinden ders çıkarabilen gibi özellikler yer alır. Olumsuz yönleri ise, karamsar, çoğu durumda çekimser, hemen yön değiştirme eğilimde olabilen ve zor disipline olan şeklinde özellikleri bulunur. Seher isminin fiziksel özelliklerinden de bahsedilecek olursa; İnce ve uzun bir yapıları bulunur. Bazıları boyu kısa ve geniş omuzlu olmaktadır. Keskin ve güzel yüz hatlarına sahiptirler. Saçları gür ve sıktır. Geniş alınlı, ince dudaklı ve çukur bir çeneye sahiptirler. Etkileyici ve kararlı bir ses tonuna sahiptirler.

Seher ismi hakkında merak edilen bir diğer konu da harf analizidir. Seher isminin harf analizi açıklanacak olursa; S: Hayalperest olan kişileri simgelemektedir. E: Sıkıntılar karşısında mücadele etmeyi seven kişileri çağrıştırmaktadır. H: Sakin ve durağan yapıdaki insanları ifade eder. E: Sıkıntılar karşısında mücadele etmeyi seven kişileri çağrıştırmaktadır. R: Tereddütlü kişileri simgeler.

Anne ve babaların çocuklarına koymak istedikleri Seher ismine benzer isimler açıklanacak olursa, kadın ve erkek isimleri olarak farklı gruplarda bulunurlar. Kadın isimleri arasında; Gülseher, Sehernaz, Sehhare, Semenber ve Sevdenur yer alır. Benzer erkek isimleri ise, Seha, Sehhar, Server, Sencer ve Ehber’dir.

Birçok kişi Seher isminin caiz olup olmadığı konusunda araştırma yapmaktadır. Seher ismi caiz mi sorusuna verilecek en net cevap ise, bu ismin caiz olmayan isimler arasında yer almadığıdır. Anne ve babalar çocuklarına isim koymak istediklerinde, isim anlamlarını dikkate alarak tercihte bulunmalıdır.

Seher ismi hakkında merak edilen bir diğer noktada, bu isme sahip olan ünlü isimlerdir. Seher ismine sahip olan ünlüler arasında sevilen türkücü Seher Dilovan yer almaktadır.

Seher İsminin Anlamı

Seher isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 4 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Önder Ol!, Başa Geç!
  • 2 – Tan Vakti Doğan Yüce Dilek
  • 3 – Şafakla Güneşin Doğuşu Arasındaki Vakit.
  • 4 – Sabahın gün doğmadan önceki zamanı, tan ağartısı

Cinsiyeti: Kız
Kökeni: Arapça
Kuran ‘da geçiyor.

Seher ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Seher ismini kullanan 108.975 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Seher ismini kullanan 18.660 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Seher ismini kullanan 6.490 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Seher ismini kullanan 4.726 kişi bulunmaktadır.

Seher isminin Türkiye sıralaması

Seher en çok kullanılan 116. isimdir.

Kız isimleri arasında, en çok kullanılan 56. isimdir.

Seher ismini kullananların sayısı, son bir yılda artış göstermemiştir.

Aşağıdaki grafik, Seher isminin en son hangi yıllar popular olduğunu, o yıl doğan bebeklere verilen kız isimleri arasında kaçıncı sırada olduğunu göstermektedir.

Seher isminin Harf Analizi

Kişiye Seher ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

S : Hayalperest bir kişiliği uyandırır, s harfinin olması iyidir.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

H : Sakin ve durağan anlamı uyandırılır,olmazsa da olur.

E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele etmeyi çağrıştır,soyadınız da dahil bir tane e harfi olabilir.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

Seher İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Seher ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Seher isminin anlamını gözden geçirin!

Seher İsminin Numerolojisi

Seher isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

S: yirmi iki
E: altı
H: on
E: altı
R: yirmi bir
TOPLAM: 65

“Seher” ismi Türkçe kökenli ve yaygın olarak kullanılan bir isimdir. İşte Seher ismine sahip bazı ünlü kişilerin örnekleri:

  1. Seher Dilovan: Türk müzisyen ve şarkıcı. Kürt müziği ve halk müziği alanında tanınmış bir sanatçıdır.
  2. Seher Terzioglu: Türk gazeteci ve televizyon sunucusu. Farklı televizyon programlarında sunuculuk yapmış ve köşe yazarlığı yapmıştır.
  3. Seher İpek Göktürk: Türk eskrimci. Türkiye’yi uluslararası eskrim müsabakalarında temsil etmiş ve başarılar elde etmiştir.
  4. Seher Cesur: Türk oyuncu. “Aşk-ı Memnu” ve “Medcezir” gibi dizilerde rol almıştır.

Bu listede sadece bazı örnekler verilmiştir ve daha fazla ünlü Seher olabilir. “Seher” ismi Türkiye’de oldukça popüler olduğu için müzik, gazetecilik, spor, oyunculuk ve diğer alanlarda birçok ünlü kişiye rastlanabilir.

Exit mobile version