SinopluKoca

Şalgam Lekesi Nasıl Temizlenir?

Şalgam Lekesi Nasıl Temizlenir?

İnsan vücudunda birçok faydası bulunsa da koyu kırmızı renkli şalgam suyu ve meyvesi temizlik konusunda oldukça büyük problemler çıkartabiliyor.

Özellikle açık renkli masa örtülerine kıyafetleri ve halılara bulaşan şalgam lekeleri genellikle çok zor çıkarılan lekeler arasında yer almaktadır.

Şalgam lekesini hızlı bir şekilde müdahale edilemediği zaman oluşan lekenin çıkarılabilmesi Hergün daha da zorlaşır. Şalgamın çıkarılabilmesi için belli başlı basit teknikler bulunmaktadır.

Şalgam lekesi nasıl temizlenmeli?

Özellikle açık renk kumaş ve Kıyafetlerde meydana gelen şalgam lekesini çıkartmak için kumaşın türüne uygun olan sıcaklık değeri ile makinada yıkama işlemi gerçekleştirebilir.

Çamaşır makinasında temizledikten sonra şalgam lekesini çıkartamıyor olsanız çamaşır suyunu doğrudan kullanarak şalgam lekesini temizlemeyi deneyebilirsiniz.

Çamaşır suyu kullanmadan önce şalgamın lekesinin bulaştığı kumaşın çamaşır suyundan etkilenip etkilenmeyeceği ne dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Şalgam lekesini hızlıca çıkarmanın en başarılı yollarından bir tanesi de bulunduğu bölgeye limon dökülmesidir.

Limon suyunun asit seviyesi son derece yüksek olacağı için hızlı bir şekilde şalgam suyunun lekesini çıkarılmasını sağlar. Uygulama yapmadan önce lekeli bölgeyi iyice temizlediğimiz den emin olun ve ardından özel bir karışım hazırlayın.

Özel karışımın içerisine koyacağınız maddeler bir adet Aspirin tableti bir tatlı kaşığı kadar Karbonat ve sıcak su ile beraber limon olacaktır.

Bu karışımı sıcak suyla beraber lekenin olduğu bölgeye döktükten sonra bir pamuk yardımıyla lekenin olduğu alana tampon uygulayın.

Daha sonrasında yavaşça silme işlemini gerçekleştirerek lekenin çıkmasını sağlamak için uygun sıcaklık programında çamaşır makinesine tekrardan atabilirsiniz

Halıda ortaya çıkmış olan şalgam lekesini temizleme de yine aynı aspirinli karışım oldukça işinize yarayacaktır.

Temiz bir bez ya da kağıt havlu sayesinde Halıdaki fazla miktardaki şalgamı çektirdikten sonra, bu karışım ile lekeye dıştan içe doğru yayılmasını izin vermeden müdahale edersiniz.

Ardından oluşan fazla suyu bir bez ile sildikten sonra halıda kalan kısmı iyice yedirilir. Leke çıkartıldıktan sonra halıyı kurumaya bırakabilirsiniz.

Exit mobile version