SinopluKoca

Rüyada toz görmek ne anlama gelir

TOZ


Rüyada bir şey üzerine konmuş toz görmek, mala ve menfaate delâlet eder. Çünkü toz toprak cinsindendir. Toprak ise maldır. Rüyada bir kimsenin yerle gök arasında toz bulunduğunu görmesi, içinden çıkamayacağı ve üstesinden gelemeyeceği bir işe delâlet eder. Rüyada ellerinden veya elbisesinden toz silktiğini görmek, fakirliğe alâmettir. Bazen de bu rüya, uzun ömre delâlet eder. Yine rüyada rüzgâr, şimşek ve gök gürültüsüyle beraber toz kopmasını görmek, kıtlığa ve o yerde meydana gelecek sıkıntıya işarettir. Rüyada bir ata bindiğini, atı sürdüğünü ve yerden toz kaldırdığını görmek, izzet ve emre ve sevinçli olmaya delâlet eder. Bazı kere de o kişi kibre kapılır ve batıl şeyleri yapmaya başlar, fitneyi uyandırır.

Rüyada toz görmek ne anlama gelir

Rüyada Toz Görmek

Bu rüyanın görülüş şekli, tabiri açısında oldukça önemlidir. Tozun nerede ve nasıl görüldüğü farklı anlamlar ifade etmektedir. Bu rüya çiftçi için tarladaki ürünün bol olacağına, iş sahibi için kazancın artmasına, işçi için ise maaşına zam yapılacağı şeklinde ifade edilir.

Genel olarak rüyada görülen toz, mala ve nimete işaret etmektedir. Çünkü toz, toprak cinsindendir ve toprak mal ile tabir olunur. Bu rüya bazen de; ekonomik darlık ve aile hayatında sıkıntılara da işaret etmektedir. Rüyada görülen toz bir eşyanın ya da bir başka zemin üzerinde ise kazanca, mala ve nimete işarettir.

Rüyada Havada Toz Görmek

Görülen bu rüya için hemen hemen tüm rüya tabircileri olumsuz anlam ifade etmiştir. Bu açıdan çok hayırlı olmayan bir rüyadır. Rüyada toz görmek, rüya sahibi için; içinden çıkılması güç bir işe bulaşacağının habercisidir. Bazı yorumcular ise; halkın hayrete düşeceği ve korkunç olayların yaşanacağı şeklinde ifade etmiştir. Çok az tabirci ise; önem verilen biri ile daha sıkı ilişkiler kurulacağı ve kazancın çok daha fazla aratacağı şeklinde yorumlamıştır. Cafer El Magribi; rüyasında havadaki tozun yüzüne çarptığını gören kimse şiddetli bir musibete uğrar demiştir.

Rüyada Üzerinde Toz Olduğunu Görmek

Bu görülen rüya, görülme şekli ve rüyada görülen diğer objeler ile değerlendirilmelidir. Farklı anlamlara sahip olan bu rüya için bazı tabirciler; kişinin rüyasında üzerinde toz olduğunu görmesi yola çıkmaya delalettir demiştir. Kişi eğer üzerindeki tozu silkeler ise ömrünü uzatmış olmaktadır. Bazı yorumcular rüyada toz görmek için şunları ifade etmiştir; kişi rüyasında ellerinden ya da elbisesinden toz silkelediğini görür ise fakir olur. Üzerinde toz olduğunu görmesi, yapılan savaştan kazanılan ganimet ile oluşan zenginlik demiştir.

Rüyada Toz Bulutu Görmek

Rüya Sahibi için rüyada toz görmek, karmaşık durumların yaşanmasına ve ne yapılacağının bilinmemesine bundan dolayı da sıkıntılı bir döneme girileceğine işaret eder. Karmaşanın ve kararsızlığın uzaması halinde ise; işlerin her geçen gün kötüye gideceğine ve iflasın eşiğine gelineceğine şeklinde yorumlanır. Yine bu rüya için; endişe yaratan bazı olayların yaşanacağına, üzüntülerin katlanarak artacağına ve sıkıntılı bir döneme girileceğine şeklinde yorumlanır.

Rüyada Toz İçinde Kalmak Görmek

Görülen bu rüya oldukça hayırlıdır. İşlerin sürekli olarak yolunda gitmesine ve bu sebep ile de daha fazla zenginleşmeye olarak yorumlanmaktadır. Aynı zamanda bu rüya; işine sıkı sıkıya sarılmaya ve işlerinde çok büyük atılımlar yapmaya, ailesi ve sevdikleri ile beraber bolluk içerisinde hayat sürmeye, maddi açıdan çok ileri seviyeye gelineceğine, tanıklarına iş imkânı sunmaya, tatsızlıkların son bulmasına ve düşmanlıkların sona ermesine olarak tabir edilmektedir.

Rüyada Toz Şeker Görmek

Son derece hayırlı ve güzel bir rüyadır. Rüyada toz  görmek; güzel sanatlara, ilme, üzüntü ve sıkıntıdan kurtulmaya, ferahlığa, sevince, mala ve tatlı söze olarak ifade edilir. Çuvallar dolusu toz ya da kesme şeker görmek, çak fazla para kazanmaya olarak yorumlanır. Aynı zamanda rüyada görülen toz şeker, Allah’a sığınmaya, bilim ve akıl yolu ile problemleri çözmeye olarak da ifade edilir. Rüyada görülen toz şeker dökülmüş ise; sıkıntıların çok kısa bir sürede son bulacağına, işlerin açılacağına, bolluk ve bereketin hâkim olduğu bir döneme girilmek üzere olunduğuna şeklinde yorumlanır.

Rüyada Toz Almak Görmek

Geçmişte gelen sıkıntıların ortadan kalkmasına, itibar ve saygınlık elde etmeye, evlilikte yaşanan sorunların üstesinden gelmeye, iş konusunda çeşitli aksiyonlar almaya ve iyi bir organizasyon ile tüm sorunların üstesinden gelmeye şeklinde ifade edilmektedir. Rüya alimlerine göre, çeşitli fırsatlar ile karşılaşılacağı ve bunlardan bazılarının değerlendirileceğini, bunun sonucunda ise geçim derdi yaşanmayacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada Tozlu Yol Görmek

Rahat, sağlıklı ve huzur dolu bir hayatın artık yaşanmaya başlanacağını, ele geçen fırsatların çok iyi bir şekilde değerlendirileceğini ve bu sayede büyük kazançlar elde edileceğini ve müjdeli haberler alınacağına delalet eder.

Bazı yorumculara göre ise;  rüya sahibinin çevresinde yer alan insanları kendi kötü emelleri doğrultusunda kullanacağını, var olan imkanların azalması sebebi ile kötü bir döneme girileceğine, hedeflerin ertelenmesine, sıkıntılı ve üzüntülü bir döneme girileceğine, huzurun kaçacağı olaylar ile karşı karşıya kalınacağına ve aile bireyleri arasında yaşanacak ufak tartışmalara olarak yorumlanmaktadır.

Exit mobile version