Ravent Nedir, Yemeklerde Nasıl Kullanılır? Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Ravent bir bitki türüdür ve genelde çay yapımında kullanılır. Midenin sindirimi kolaylaştırmasını sağlar. Kabızlığa iyi gelir. Fazlası zararlıdır.

Ravent

Karabuğdaygiller familyasından olan ravent,rhubarbe ve ravend-i hindi gibi isimler ile de biliniyor. 1 – 2 metre boyuna kadar çıkabiliyor.

Ravent, üç dört yıl çiçek açmaz ve bütün güçlerini köklerine vererek büyür. Yaprakları da oldukça büyük olan bu bitki, uzun saplıdır. Renkleri ise sarı ve yeşil renklerindedir. Üst yaprakları diğer yapraklarına göre küçüktür.

Çiçekler sapın en üst kısmında topluca bir arada bulunur. Dizilidir ve sayısız çiçekten meydana gelmektedir. Sarımsısı, yeşilimsi bir renge sahip olabilir. Kökleri ana kök kafa büyüklüğündedir. Yayılan yan kökler ve yumrulardan oluşmaktadır.

Nerede yetiştirilir sorusunun yanıtı da veriliyor. Bu bitkinin anayurdu Uzakdoğu’dur. Ülkemizde ise Doğu Anadolu Bölgesi’nde yetişen bir bitki türüdür. Bitki, tane ve koku esansları içerir.

Ravent Nasıl Saklanır?

Saklama koşulları önemlidir. Ravent nasıl saklanır sorusunun yanıtı veriliyor. Bakıldığında köklerinin ekim ve kasım aylarında söküldüğü bilgisine ulaşılıyor.

Bu durumda sökülüp temizlemesi yapılacaktır. Ardından küçük parçalara ayrılması sağlanır. Güneşte kuruması için bekletilir. Dilerseniz bitkinin soba üzerinde, hafif ateşte kurumasını da sağlayabilirsiniz. Bu şekilde aşamaları tamamlayarak, sonrasında kurutulan bitkiler cam kavanozda saklanabilir.

Ravent Yemeklerde Nasıl Kullanılır?

Peki, nasıl kullanılır? Ravent yemeklerde nasıl kullanılır sorusunun yanıtı veriliyor. Genel anlamda bitkinin kullanım alanının çay olduğunu söyleyebiliriz. Bitkinin tüketilmesi, sıcak suyun içinde haşlanarak, çay olarak içilmesi şeklinde.

Ancak bunun dışında dilerseniz kurutulan çiçeklerini baharat gibi düşünüp yoğurt ya da buna benzer besinler ile tüketebilirsiniz. Salatalarınız için aromatik bir tat oluşturmak adına kullanabilirsiniz. Genel anlamda çay olarak tüketilmesi gün içinde 2 bardağa kadar normal görülüyor.

Ravent çayı;

  • 1 kaşık kurutulmuş bitki kökü
  • 1 bardak kaynar su

Verilen malzemeler ile karışım yapıldıktan sonra 15 dakika bekletilerek içilebilir. Süzerek, siz de faydalı olacak şeklide gün içinde 2 bardağa kadar içebilirsiniz. Kendinizi enerjik hissetmek, sağlıklı hissetme konusunda etkileri olacaktır. Bunu göz önünde bulundurup, tüketebilirsiniz.

Ravent Faydaları

Düzenli şekilde bitkinin tüketilmesi halinde ravent faydaları elde edilmiş olacaktır. Sunulacak olan faydaları görmezden gelmeden, siz de düzenli şekilde bitkinin faydalarını elde etmek açısından tercih edebilirsiniz. Çok daha etkili bir sonuç almanız da mümkün olacaktır.

  • Bağırsakların işlevselliği için son derece faydalıdır.
  • Midenin sindirimini hızlandırması açısından da etkili olacaktır.
  • Kusma ya da ishal sorunu olan kişiler de tüketerek bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilir.
  • Vitaminleri sayesinde, hafızaya fayda sağlar. Hafızanın güçlenmesi konusunda etkilidir.
  • Beynin işlevselliğini korumasına destek olur.
  • Tokluk hissi yaratarak zayıflama konusunda da yardımcı olacaktır.
  • Ayrıca düşük kalorili olduğundan tercih edilebilir.
  • Kemik gelişimini destekler. Kemik erimesi sorunu olan kişiler için önerilir.
  • Cildinizin güzelleşmesi konusunda da son derece faydalı olacaktır. Cildin parlak ve canlı olması etkisini gösterecek.

Ravent Nelere İyi Gelir?

Birtakım sorunları ortadan kaldırma konusunda da etkilidir. Ravent nelere iyi gelir sorusunun yanıtı veriliyor. Bakıldığında direkt olarak hazımsızlık, kabızlık gibi sorunlar olduğunda akla gelen bitkiler arasında. Verilen sağlık sorunları için iyi geldiğini bilerek, yaşamanız halinde gün içinde 1 – 2 bardağa kadar tüketerek fayda görebilirsiniz.

Kötü kolesterol: İlk akla gelenler arasında. Mutlaka tüketimi sağlayarak, kötü kolesterolün önüne geçmek gerekiyor. Diyabet rahatsızlığı olan kişilerin düzenli tüketmesi önerilir.

Kan şekeri: Yaşanabilecek olan kan şekeri sorunları için de dengeleyici olarak görülüyor.

Kusma – ishal: Kusma ve ishal gibi sorunlar olması durumunda, bunun ortadan kaldırılması açısından etkili oluyor.

Hafıza: Hafızam kötü diyenler için de öneriliyor.

Cilt yaraları: Cildinizde oluşan cilt problemleri, yaralar konusunda tercihinizi yapabilir bu sayede direkt olarak iyileşmenin de gerçekleşmesi sağlanabilir.

Kemik erimesi: Kemik erimesi sorunu olanlar için de iyi geldiği bilinir.

Ravent İçindeki Vitaminler

Ravent içindeki vitaminler neler? Bitkinin içinde yer alan vitaminlerin faydası ne? Evet, merak ettiğiniz bu sorunun da yanıtı veriliyor.

Bakıldığında direkt olarak 100 gram içinde bulunacak olan vitamin çeşitleri üzerinden bilgi veriliyor. 102 IU a vitaminin bir türüdür. A vitamini bitkide bulunmaktadır. Genel anlamda kişinin vücudunu güçlendirmeye büyük oranda etkisi olacağından, tercih edilebilecek olan seçenekler arasında.

A, B1, B2, E ve K vitaminlerinin içerikte yer aldığını söyleyebiliriz.

Ayrıca limon ile çayın tüketilmesi halinde C vitamini almanız da sağlanmış olur.

Ravent Kalorisi

Bitkide ne kadar kalori bulunuyor? Ravent kalorisi ne kadar? 100 gram içinde ne kadar kalori bulunuyor? Kalorisi oldukça düşük olduğundan gönül rahatlığı ile tercih edilebilir.

Ayrıca tüketim konusunda da su ile olması durumunda, herhangi bir sorun yaşamadan kaloriyi de arttırmadan alabilirsiniz. 100 gram için belirlenen kalori miktarı 21 kcal olarak verilmiştir.

100 gramında 21 kcal kalori bulunmaktadır.

Ravent Zararları

Halk arasında müshil olarak da tercih edilen bu bitki için, olması gerekenden fazla tüketilmesi durumunda sindirim sistemine zarar vereceğini söyleyebiliriz.

Ayrıca kişide mide bulantısı da yapılabilir. Mutlaka olması gerektiği kadar, gün içinde en fazla 2 bardak çay şeklinde tercih edilmesi istenir. Bunun dışında uykuya dalma sorunu da yaşatabilir. Çok tüketmeniz halinde, uyanıklık durumunu yüksek seviyeye çekebilir.

Ravent zararları arasında olan bu zararları göz önünde bulundurup, ona göre hareket edebilirsiniz. Seçiminizi doğru yapmanız, miktarı ayarlamanız durumunda sorun yaşamadan tüketim olacak. Dikkat ederek tüketebilirsiniz.