SinopluKoca

Pusat İsminin Anlamı

Pusat İsminin Anlamı Nedir?

Pusat İsminin Anlamı Birçok kişinin dizilerden, filmlerden ve çevrelerindeki kişilerden duyduğu, ancak yine de çok yaygın olmayan bu isim genellikle erkek çocuklarına koyulmaktadır. Bu ismi kullanmayı düşünen kişiler Pusat isminin anlamı konusunda bir araştırma halindeler. Peki, Pusat isminin anlamı nedir?

Kulağa dolgun ve hoş gelmesinin yanı sıra nadirliği ve çekiciliği sebebi ile kullanılması tercih edilen bu isim, son dönemlerde bazı kişilerin gündeminde olmakta.

Öncelikle Pusat isminin TDK’deki anlamı araç, gereç, giysi ya da kumaş anlamına gelmektedir. Bunun dışında daha yaygın ve bilinen anlamı ise silah ve zırh gibi savaş aletlerine verilen isimdir.

Bu isme benzer tınılarda isimler de bulunmaktadır. Pusat ismine benzer isimler arasında: Mirsat, Besat, Ruhsat, Esat, Resat, Basat ve Büsat isimleri bulunmaktadır. Ayrıca bunun dışında Pusat ismine benzer kız isimleri de bulunmaktadır. Bunlar: Ruhsat, Mirsat, Perizat, Hasat, Pelit ve Pesent olarak sıralanabilir.

Bu isim ile ilgili olarak Pusat ismine sahip olan ünlüler de merak edilmektedir. Ancak bu isme sahip pek ünlü göze çarpmamaktadır. Yine de herkesin bildiği denilebilecek bir dizide Pusat Çakır isimli ünlü bir dizi karakteri mevcut olmakta. Bunun dışında Aybüke Pusat isimli bir dizi oyuncusu da vardır.

5 harften oluşan Pusat isminin harf analizi şu şekildedir: Öncelik ile ilk harf olan “P” kendinden emin, özgüvenli bir kişilik özelliği anlamına gelmektedir. İkinci harf olan “U” ise sakin ve durağan bir kişilik özelliği anlamına gelmektedir. İşlerini yavaş yavaş ve sakinlik ile yapmayı seven kişi anlamı da taşımaktadır. Ayrıca bolluk ve refahı da akla getirmektedir. Üçüncü harf olan “S” ise hayal kurmayı seven bir kişilik özelliği anlamı taşımaktadır. Hayalperest bir kişilik özelliğine sahip olunduğu anlamına da gelmektedir. Bu kişiler hayal durumlarında abartıdan çekinmez.

Dördüncü harf olan “A” ise enerji dolu ve girişimci ruhlu anlamına gelmektedir. Analiz duyguları da oldukça gelişmiş bir kişilik özelliği de barındırmaktadır. Ayrıca mantığı ile hareket eden mantıklı kişilik özelliğine sahip kişiler çağrışımı da yapmaktadır. Beşinci ve son harf olan “T” harfi ise duygularını dışa vurmakta ve etrafındaki kişilere açmakta zorlanan bir kişi anlamına gelmektedir. Aynı zamanda ketum bir kişilik özelliği de demektir. Bunun dışında hayatı hızlı yaşamayı seven bir karakter özelliği de barındırır.

Pusat isminin anlamı, harf analizi doğrultusunda yaklaşık olarak bu şekilde belirtilebilir. Eksik ya da fazla özellikler olması elbette olağandır. Her ismin harf analizlerinde ufak tefek de olsa yanılma payı mevcut olmaktadır.

Her ismin kendine has bir kişilik analizi mevcut olmaktadır. Pusat isminin kişilik analizi ise şu şekildedir: Bu isme sahip kişiler oldukça şefkatli ve merhamet sahibi olarak bilinmektedirler. Başka insanlara yardımı dokunacak ve fayda sağlayabilecek meslekler tercih etmesi, bu kişi için oldukça mutlu olmasını sağlayacaktır. Duyguları oldukça kuvvetli olmasının yanı sıra başkalarının etkisi altında kalmaya da müsaittir.

Etrafındaki kişiler ile uyum içerisindedir ve uyum sağlamak için çaba gösterir. Sevgi dolu, saygılı ve hoşgörülü olması nedeni ile arkadaş sayısı oldukça fazladır. Hayal kurmayı seven, romantik ve gizli arzuları olan bir kişiliğe sahiptir denilebilir. Sevdiklerini koruma içgüdüsüne sahip bir kişilik özelliği mevcuttur. Bunun dışında oldukça derin hislere de sahiptir denilebilir.

Caiz olmayan isimler listesinde adı bulunmadığından dolayı Pusat ismi caiz mi sorusunun cevabı evet olmaktadır.

Pusat İsminin Anlamı

Anlamları ve analizleri sayesinde anlaşıldığı gibi bu isim kullanılabilir. Verilen bilgiler doğrultusunda Pusat isminin anlamı bu şekildedir.

Pusat isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 7 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Korunulacak, Saklanılacak Yer
  • 2 – Eski bir savaş aracıdır (silah) ve at, avrat, pusat üçlemesinin bir parçasını oluşturmaktadır.
  • 3 – Halk kültüründe ve mitolojide kutlu nesne.
  • 4 – Araç.
  • 5 – Silah, zırh vb. savaş araçları
  • 6 – Giysi veya giysilik kumaş.
  • 7 – Asker.

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Türkçe
Kuran ‘da geçmiyor.

Pusat ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Pusat ismini kullanan 1.008 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Pusat ismini kullanan 143 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Pusat ismini kullanan 97 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Pusat ismini kullanan 74 kişi bulunmaktadır.

Pusat isminin Türkiye sıralaması

Pusat en çok kullanılan 2835. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 1369. isimdir.

Pusat ismini kullananların sayısı, son bir yılda 77 kişi artmıştır.

Pusat isminin Harf Analizi

Kişiye Pusat ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

P : Kendinden emin birini çağrıştırır,olabilir.

U : Bereketi ve bolluğu çağrıştırır, bir taneden fazla olmaması kaydıyla olur.

S : Hayalperest bir kişiliği uyandırır, s harfinin olması iyidir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

T : Duygularını zor açabilen birini akılda uyandırır,T harfini çok tercih edilmemelidir.

Pusat İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Pusat ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Pusat isminin anlamını gözden geçirin!

Pusat İsminin Numerolojisi

Pusat isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

P: yirmi
U: yirmi beş
S: yirmi iki
A: bir
T: yirmi dört
TOPLAM: 92

“Pusat” ismi Türk kültüründe kullanılan bir isimdir. İşte Pusat ismini taşıyan bazı ünlü kişiler:

  1. Pusat Savaş: Türk basketbolcu. Türkiye milli basketbol takımında forma giymiş ve birçok Türk kulübünde oynamıştır.
  2. Pusat Demir: Türk güreşçi. Grekoromen stil güreşte Türkiye’yi temsil etmiş ve başarılı sonuçlar elde etmiştir.
  3. Pusat Tüzmen: Türk siyasetçi. Eski bir milletvekili ve bakan olan Tüzmen, AK Parti’de görev almıştır.

Bu listede sadece birkaç örnek verilmiştir ve Pusat ismine sahip başka ünlü veya tanınmış kişiler de bulunabilir.

Exit mobile version