SinopluKoca

Maaş Yazısı İle Kredi Veren Bankalar

Maaş Yazısı İle Kredi Veren Bankalar Maaş bordrosunun bulunması halinde kredi alınmasını sağlayan bankalar, teminat gösterilmesi ve sabit gelire sahip bireylerin kredi alması için şartlar belirlemiştir.

Bu süreç hiçbir zaman için müşterilerin mağdur olmasına neden olmayacağı gibi, bankanın da ödemelerle ilgili bir problem yaşamaması amacıyla son derece önemlidir.

Özellikle son dönemde maaş bordrosunda direkt olarak yanlış rakamları bilerek belirleyen kişilerle karşılaşılıyor.

Devlet tarafından, aylık maaşın kaç katına kadar kredi kartı limiti ve kredi ödemesi yapılabileceğiyle ilgili sınır belirlenmiştir. Buna uymak istemeyen bireyler ise çok daha büyük bir maddi yükümlülükle karşılaşacaktır.

Maaş Yazısı İle Kredi Çekmek

Kredi için maaş bordrosu yüksek gösterilmesi durumunda öncelikle bireye zararı olacaktır. Aylık ödeyebileceği limitin üzerinde bir taksit bedeli belirlenmesine yol açacak olan bu durum, bir süre sonra ödemelerin aksamasına neden olacaktır.

Maaş yazısı kabul eden bankalar öncelikle yazının yasal bir geçerliliğinin olmasına dikkat ediyor. Bu sayede bir başvuruda bulunulabilir ve tüm işlemler genel şartlara uygun şekilde Akbank, QNB Finansbank, Yapı Kredi, Denizbank gibi bankalar aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Normalde 3000 TL maaş almasına rağmen, 5000 TL maaş aldığını belirten ve kredinin de buna uygun şekilde çekilebilmesini uman müşteriler sıkça görülüyor.

Maaş yazısı örneği 2019 için, çalışılan kurum ve işletme onaylı olacak şekilde çalışana verilmelidir. Bankanın onaylanmış bir maaş bordrosu talep etmesi ise, bu tarz yanlış bilgilere sahip olan maaş yazılarının kabul edilmemesini sağlıyor.

Bankalara verilen maaş yazısı SGK güvencesiyle temin edilebildiği gibi, direkt olarak farklı bir şekilde düzenlenerek, aylık gelirin değiştirilmesi de mümkün oluyor. Bu durumun önüne geçilmesi için bankalarda incelemeler detaylıca yapılıyor.

Çalışana Yüksek Maaş Yazısı Vermek

Çalışan bireylerin yüksek maaş yazılarının verilmesiyle maaş yazısı riski dikkate alınmıyor. Direkt olarak kredi çekme sürecinde çok daha avantajlı hale geleceği düşünülüyor.

Çalışana yüksek maaş yazısı vermek patronu zora sokar mı? Patronların mağdur olduğu ve yaptırımlarla karşılaşabildiği durumlar arasında yer alan yüksek maaş yazısı verme durumu, özellikle kredi çeken kişiyi mağdur zora sokacaktır.

Bunun temel nedeni ise, en ufak bir aksaklıkta aylık ödemelerin gecikmesi veya tamamen yapılmaması söz konusu oluyor.

Maaş yazısı kabul eden bankalar öncelikle onaylı ve gerçek bir gelir belgesi sunulmasını talep ediyor. Bu nedenle işletmenin yanlış belgeyle bankaları kandırmak için girişimde bulunması tamamen yanlıştır.

Bu yöntemi kullanan ve başarılı olan bireylerin ise bir süre sonra kendi maddi sorunları nedeniyle ödemelerini yapmakta zorlandıkları görülüyor. Maaş prim yazısı ile detaylandırılan tüm gelir ve gider işlemleriyle ilgili süreçte bankaların kredi çekme işlemlerinde kabul edeceği bilgilere yer veriliyor.

Bankaya Maaş Yazısı

Bankalar tarafından maaş yazılarının talep edilmesiyle birlikte, maaş yazısı ile kredi çekmek isteyen müşteriler de bankalara gerçek raporlar sunmak durumunda oluyor.

Akbank, İş Bankası, QNB Finansbank, Denizbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası tarafından müşterilerin kredi çekmek için maaş yazısıyla krediden yararlanması sağlanıyor.

Şirketler tarafından maaş yazılarının verilmesiyle ilgili süreçte herhangi bir problem oluşmaz ve şirketi mağdur edecek durumlar görülmez.

Çalışanların, işletmelerden maaş yazısı kabul eden bankalar için yüksek maaş geliri gösterilen kağıtlar istememesi gerekir.

Kayıtlara geçen ve SGK tarafından da kayıtlarda bulunan maaş tutarlarının dışında bir bordro talebinde bulunulması doğru değildir.

Banka müşterileri özellikle maaş yazısı ile kredi veren bankalar için başvurularda bulunması ve yeni kampanyalar için katılım göstermesi amacıyla müşterilere şartlar sunulmuştur.

Türkiye’de direkt olarak maaş bordrosu talep eden bankalar için gerçek bilgilerle bordronun oluşturulması gerekir. Çalışanlara yüksek maaş yazısı vermek hem çalışanı hem de işletmeyi zan altında bırakacaktır.

Kredi İçin Maaş Bordrosu Yüksek Gösterilmesi

Kredi çekme amacıyla yapılacak olan başvurularda bankaya verilen maaş yazısı SGK için önem teşkil ediyor. Aylık ve yıllık gelirinize göre çektiğiniz krediyi ödeme durumunuz göz önünde bulundurulur.

Maaş yazısı ile kredi çekmek müşteriyi ve bankayı sorunla karşılaştırmamalıdır. Bankaya yüksek bordro sunmak bir avantaj değil, yaptırım gerektiren bir durumdur. Bankaya verilen maaş yazısı delil olarak kullanılması için resmi onaylı bir yapıda olmalıdır.

Maaş Yazısı Kabul Eden Bankalar

Banka müşterilerinin kredi çekmesi için maaş yazısı ile kredi veren bankalar Türkiye’de güncel maaşın son yıl içindeki durumunu talep ediyor. Bu süreçte bireyin yıl içerisindeki sabit gelirinin anlaşılması, maaşıyla birlikte kredinin aylık taksitlerini ödeyip ödemeyeceği anlaşılıyor.

Maaş yazısı ile kredi çekmek için kredi notunuza göre sizden talep edilecek olan belgeleri tamamlamanız gereklidir.

Çalışana yüksek maaş yazısı vermek işletmelerin yaptığı en önemli hatalardan bir tanesidir. Yanlış veri oluşmaması için mutlaka güncel ve gerçek bilgiler üzerinden bankaya verilen maaş yazısı SGK kayıtlı olmalıdır.

Bankalara Verilen Maaş Yazısı SGK

Maaş yazısı ile kredi veren bankalar sayesinde kredi çekmek için başvuruda bulunduğunuzda, T.C. kimliğe ek olarak maaş yazısı bulundurmanız gerekmeyecektir.

Yapılacak olan başvurularda maaş yazısı vermenin cezası yanlış verme durumunda kurumu dolandırma nedeniyle çok yüksek rakamlarda cezalar kesilebiliyor.

Kredi için maaş bordrosu yüksek gösterilmesi halinde zaten sürecin SGK aracılığıyla kontrol edilecek olması nedeniyle problem yaşayabilirsiniz. Her çalışan için iş yerleri ve SGK bünyesinde alınan kayıtlara uygun şekilde maaş prim yazısı çıkarılması gerekir.

Kefille Kredi Veren Bankalar 2019

En kolay kredi veren bankalar 2019 yılı için kefil talep etmeyen, maaş bordrosu istemeyen İş Bankası, QNB Finansbank, Garanti Bankası gibi kurumlardır.

Bu bankaların özellikle kredi notunuza ve sicil durumunuza dikkat edeceğini unutmamalı ve başvurularınızı özel olarak kolay kredi veren bankalar üzerinden yapmalısınız.

Türkiye’de kefille kredi veren bankalar 2019 yılı için düşük faiz oranları belirleyerek, müşterilerine teminat talebinde bulunmadan kefilleriyle kredi verebiliyorlar.

Kefilli kredi veren bankalar gayrimenkul, finansal kaynak ve sabit gelir durumunuza göre başvuruda bulunma imkanı tanıyor.

Bankaya Verilen Maaş Yazısı Örneği Forum

İşletmelerde çalışanların aylık sabit gelirlerini belirtmesi amacıyla, maaş yazısı kabul eden bankalar için başvurularında doğrudan bordroyu sunmaları gereklidir.

Çalışanın aylık gelirine bağlı olarak kredi kartı başvuruları ve aylık gelirlerine uygun şekilde kredi çekim talepleri kabul edilecektir.

Hiçbir zaman için müşterilerin ödeme sürecinde sorun yaşamaması amacıyla, maaş yazısı ile kredi veren bankalar tarafından detaylı inceleme yapılıyor. Gerçek bir bordronun verilip verilmediğine bağlı olarak, bankaların limit belirleme işlemleri de değişiklik gösteriyor.

Bankada hesap açtığınız ilk yılda, aylık gelirinizin iki katına kadar kart limiti belirleyebilirsiniz. Daha sonraki yıllarda bu oran dört katına kadar çıkabiliyor.

İlgili makama maaş yazısı örneği ile yapılacak olan bordro çıkarılmasıyla ilgili başvuru sayesinde adınıza bir yazı çıkarılabilir. Bu yazıda gerçek bilgilerin dışında bir bilgi talep edilmemesi gerekir.

Hesap sahiplerinin güncel bilgileri üzerinden yapacakları başvuruları sayesinde kredi çekmeleri mümkün olacaktır. Maaş yazısı ile kredi çekmek ise tamamen aylık toplam taksit ödeme tutarının ve gelirin müşteriyi mağdur etmeyecek şekilde belirlenmesine imkan tanır.

Exit mobile version