Kürk Temizliği ve Bakımı

  Kürk kullanan insanların kürk bakımının ne kadar maliyetli olduğunu az çok bilirler. Hatta bunun en büyük sorun olarak barınma ve saklama olduğunu tahmi..

Kürk kullanan insanların kürk bakımının ne kadar maliyetli olduğunu az çok bilirler. Hatta bunun en büyük sorun olarak barınma ve saklama olduğunu tahmin etmeniz zor değildir. Kürk dediğimiz kıyafet ya da kürklü kıyafetler yalnızca kış aylarında giyilir. Ortalama yılın üç ay kullanılan, sonrasında neredeyse 9 ay boyunca hiç kullanılmayan bir üründen bahsediyoruz.Ne olursa olsun bozulmaya, yıpranmaya ve temizlik standartlarını kaybetmeye yüz tutması muhtemeldir.

Kürk temizliği hakkında bilmeniz gereken birçok nokta var. Bunları bilmeden yapacağınız bir uygulama ise kürke ciddi zararlar verebilir. Bu yalnızca kürk için değil, kürlü olan tüm giysileriniz için geçerlidir. Bakımına dönecek olursak kuru temizlemeciler özel bölmelerinde kürkünüzü giymediğiniz o uzun dönem boyunca muhafaza edebilirler.

Kürk nasıl saklanır sorusuna verilebilecek en net yanıt bu olsa da maddi anlamda sizi zora sokabilecek bir eylemdir. Kürkünüz en sağlıklı şekilde saklanırken uzun süreli bir saklama dönemi olacağından maddi açıdan sizi zorlayabilecek meblağlar söz konusu olabilir. Haliyle biz kürk evde nasıl saklanır sorusuna yoğunlaşacağız.

Kürk Nasıl Temizlenir?

Kürk temizliği diğer tüm giysilerden farklıdır. Gerek kullanılan malzemeler gerekse uygulayacağınız yöntem son derece gariptir. Bunu ilk defa yapacaksanız bir profesyonelden yardım almaya ihtiyaç duymanız kadar doğal bir şey yok. Dolayısıyla farklı kürk nasıl temizlenir sorusunu farklı modellerde ve temizleme formülleriyle ne kadar değişik kullanabileceğimiz gün yüzüne çıkacaktır.

Açık Renkli Kürkler Nasıl Temizlenir?

Açık renkli kürk temizliği diğer kürk türlerine kıyasla en zoru gibi görünür. Gerek açık renk olması ve tozu, kiri üzerine çekmesi gerekse zor temizlenebilir olduğunun düşünülmesi sorun yaratabilir. Bu aşamada açık renkli kürklerin temizliği için kepek kullanacağınızı belirtelim.

Kepek önce fırına atılarak fırında ısıtılır. Yalnızca kürkün lekeli bölgelerine uygulanacak olan kepek dökülebildiği için buna uygun bir önlem almanız tavsiye edilir. Örneğin bir havlunun üzerinde kepekle temizleme uygulamasını yapabilirsiniz. Kepeği lekeli kürk üzerine uyguladıktan sonra en az 72 saat bekletmeniz gerekecek. Bu beklemeyi açık biçimde yaparsanız her yeri batırabilirsiniz.

Dolayısıyla rulo şeklinde sardığınız kürkünüzü kenarda tutup tamamen temizlenmesi için ideal seviyeye ulaşmasını bekleyebilirsiniz. Süreç dolduktan sonra bir diş fırçası ya da temizleme fırçası alarak lekeli bölgeleri fırçalamanız gerekecek. Ancak yumuşak hareketlerle bunu yapmanız önemlidir. Eğer sert bir fırçalama olursa maalesef ki kürk temizliği size pahalıya mal olabilir.

Mat Kürkler Nasıl Temizlenir?

Eğer mat kürk kullanıyorsanız temizliği çok daha kolay olacaktır. Bunun için uygulamanız gerekecek olan tek ürün kuru temizleme sıvısıdır. Kürklerin temizliği için profesyonel uygulama budur. Tüm kuru temizleme dükkanları kürkleri bu şekilde temizlemektedir. Yalnızca lekenin olduğu alana kuru temizleme solüsyonunu dökmeniz, sonrasında bekleyerek lekenin çıkmasını sağlamanız yeterlidir.

Kürk Nasıl Saklanır?

Bazen kozmetik makyaj ürünleri, bazen ise yiyecek içecek artıkları kürkler için kirlenmeyi kolaylaştırmaktadır. Dolayısıyla kürk saklamak için önceliğinizi temiz tutmaya vermelisiniz. Eğer giydikten sonra uzun süreli olarak saklamayı amaçlıyorsanız kürkü temizledikten sonra kaldırmalısınız. Aksi takdirde kürkün güve ve benzeri oluşumlara davet çıkaracağını unutmamalısınız.

Bir takım elbisenin saklanma sürecinde nasıl kılıf kullanılıyorsa, kürk kılıfı kesinlikle temin etmeniz gereken bir üründür. Kürkten daha uzun olan bu kılıfa koyduktan sonra temiz olan kürkünüz uzun süre dayanıklılığını koruyarak bekleyecektir.

Kürkte güve görmemek istiyorsanız Paradiklorbenzen Kristal kullanmaktan çekinmeyin. Kürkün alt kısımlarına kılıf içerisinde yerleştireceğiniz bu ürün sayesinde güve oluşumu ve üremesi tamamıyla durma noktasına gelecektir. Bu kristallerin kürk ile temasının önlenmesi gerekecektir. Dolayısıyla kılıfa dikeceğiniz bir cep üzerinde tutmanız yeterli olacaktır.

Kürk Bakımı Nasıl Yapılır?

Kürkü temiz tutmanın ve saklamanın yanı sıra bakım ritüellerini aksatmamanız gerekir. Uzun yıllar boyunca giymek istediğiniz kaliteli bir kürk istiyorsanız bunlar önemli kıstaslar arasında değerlendirilmelidir.

Kürkün Temizlik Sıklığı

Kürkün çok sık kirlendiği gözlemlenmez. Dolayısıyla bu kış boyunca bir kez rutin temizlik yapmanızı yeterli kılacaktır. Fakat 9 aylık bekleme süresi boyunca kürklerin rutin temizlikten muaf tutulmaması gerekir. Her ay bir kez olmak kaydıyla hem güve benzeri oluşumların kontrolü, hem de ufak çaplı bir temizlik yapılabilir. Bunun için kuru temizlemecilerin süreç olarak uyguladığı aralık 6 haftada birdir.

Kürkün Havalandırılması

Kürkler belirli aralıklarla havalandırıldığında daha sağlıklı bir kullanım ömrüne kavuşurlar. Bu aşamada kürklerin havalandırılırken güneş ışığına maruz kalmamaları sağlanmalıdır. Gölge bir alanda yapmanız çok daha yararlı olacaktır.

Kürk Saklamada Kullanılan Paradiklorbenzen Kristaller

Paradiklorbenzen kristal kullanarak güve oluşumunu önlemeniz mümkündür. Ancak bunların düzenli olarak kontrolünü sağlamalısınız. Aynı zamanda kürklerin saklama süresi boyunca sık sık bunların yenisiyle değişmesi güve oluşumunu engelleme kısmında önemlidir.