Deri çizme nasıl boyanır?

Özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde kullanılan çizmeler kar yağmur çamur gibi kötü koşullarda ayağımızda bizleri korur. Kötü koşullarda sürekli olarak ku..

Özellikle kış aylarında yoğun bir şekilde kullanılan çizmeler kar yağmur çamur gibi kötü koşullarda ayağımızda bizleri korur. Kötü koşullarda sürekli olarak kullandığımız çizmeler genelde yıprandığı için eski bir görüntüye kavuşurlar. Eskimiş gibi gözüken kelimeleri doğru bir bakımlara tekrardan yeni bir görüntüye kavuşturabilirsiniz

Boya tercihi

Şifrelerinizi nasıl bir bakıma alacağınız ya da hangi boyayla boyayacağız çizmenin ham maddesine göre değişkenlik gösterecektir. Deri olarak üretilmiştir çizmenin boyama işlemi süet nubuk gibi ham maddelerden üretilmiş olan çizmelerle oranla biraz daha kolay bulunabilir.

Deri çizmelerini boyarken uygulamanız gereken birkaç önemli teknik bulunur. Deliye asla gezmeyecek yumuşak bir ayakkabı fırçası her şeyden önce kullanılmalıdır. Kirli boyanmadan önce iyice temizlenmeli ve üzerinde toz bile kalmamalıdır.

Öncelikle boyama işlemine bilek kısmından başlanmalı ve daha sonrasında aşağılara doğru inilmelidir. Tozlu ve yıpranmış görüntüsünden arınacak olan çizmeler delinin rengine uygun bir boya ile boyanabilir.

Çizmelerini boyarken boyanın içerisinde likit özelliği olup olmadığına dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer içerisinde likit madde yoksa vernikli bir boya kullandığınız çizmenin bazı bölümlerinde çıkacaktır. İçerisinde likit bulunmadığından dolayı morali ince bir şekilde süre yemeyeceksiniz ve haliyle çirkin bir görüntü oluşacaktır

Süngerle boyama

Doğru ayakkabısını seçtikten sonra sünger yardımı ile de hizmetlerinizi boyayabilirsiniz. Ne yapacağız şimdi de az bir miktarda boya aldıktan sonra öncelikle bilet bölümünden boyama işlemine başlarsınız.

Süngerle hafif dairesel çizgiler oluşturarak ince bir katman şeklinde boya gerçek değiştirmelisiniz. Binek bölümünden aşağıya doğru indiğiniz zaman yukarılarda kullandığınız incelikten biraz daha kalın bir şekilde boyama gerçekleştirebilirsiniz.

Boyama gerçekleştirirken dikkatli olması gereken en önemli unsur hızdır. Boya kurumadan hızlı bir şekilde boyanmalıdır eğer kurumaya başlarsa tekrardan çizikli bir güzel olacağından dolayı çirkin bir görüntü oluşur.

Çizmelerinin izin her iki tekini aynı teknikle boyamanın ve ardından kurmaya bırakmanız gerekir. Boyama işlemi gerçekleştikten sonra pürüzsüz bir yüzey oluşur.

Eğer çizmelerinizi parlatmak istiyorsanız kaliteli parlatıcı bir cila tercih edebilirsiniz. Çizmeci ağlama işlemini de sünger yardımıyla gerçekleştirebilirsiniz tıpkı boyamada olduğu gibi biletlerden başlanıp aşağı doğru yenilmesi gerekir.