SinopluKoca

Arslan İsminin Anlamı

Arslan İsminin Anlamı Nedir?

Arslan İsminin Anlamı Geçmişten bugüne kadar popülerliğini devam ettiren ve her zaman çocuklara verilen isimler arasında Arslan ismi de yer bulunur. Kökeni Farsça olan Arslan ismi anne babalar tarafından araştırılan ve merak edilen bir isimdir. Erkek çocuklarımıza verilen bu isim içinde çeşitli anlamlar barındırır.

Arslan isminin TDK anlamı cesaret, liderlik ve dürüstlük olarak yer almaktadır. Bununla birlikte Arslan ismi yiğitlik, öncülük, korkusuz olma, fedakarlık, güç, karekter, ve dikkat çekicilik gibi anlamlarını da barındırmaktadır. Arslan ismini erkek çocuklarında çok fazla görmek mümkündür. Özellikle Selçuklu Devleti’ nde çok sık rastlanan bir isimdir.

Ebeveynler genel olarak ismin kökenini Türkçe olarak bilir. Bundan dolayı ismin Kur’an-ı Kerimde geçmediği için, Arslan ismi ismi caiz mi? Şeklinde sorular sorulur. Öncelikle İslam dini isimlerden ziyade isimlerin taşıdığı manalar ile çok daha çok ilgilidir. Bundan dolayı ile Kur’an-ı Kerim’de geçip geçmediğine bakmadan anlamı kötü olmayan isimler çocuklara verilebilmektedir. Arslan ismi de bu bakımdan çok güzel bir isimdir ve erkek çocukları için idealdir.  Arslan  isminin analizi birçok görüşe göre incelenmesi gereken konulardan biridir.. Bunun sebebi de isim analizinin, insanların üzerinde ne kadar önemli olduğunu öğrenmektir. Arslan İsminin kişilik analizi şu şekildedir;

  • A harfi; cesaret ve zeki olmayı temsil eder. Mantığın ön planda olması demektir.
  • R harfi; önderlik ve yücel gönüllüğü temsil eder. Hareketli bir yaşamı belirtir.
  • S harfi; sert mizacı temsil eder. Dik duruş ve ödün vermemek demektir.
  • L harfi; merhameti. Yetenek ve güç demektir.
  • A harfi; zekâ, yetenek, cesurluk demektir.
  • N harfi; kariyeri temsil eder. Başarılı olmayı ve öne çıkmak olarak belirtir.

Ayrıca Arslan isminin anlamı ile birlikte ismin sayı analizi de yapılabilir. Arslan isminin sayı analizine göre; ismin numerolojik değeri çok önemlidir. Çıkan sayı kişisel gelişim ile yakından alakalıdır. Arslan isinin kişilik analizine bakıldığı zaman, cesur bir lider profili ile karşılaşılmaktadır. Bu isme sahip olan kişiler kendilerini ve düşüncelerini rahat bir şekilde belirtmekten çekinmezler ve etrafından etkilenmeden karar alma gücüne sahiptirler. Sorumluktan kaçmazlar. Her zaman cesurdurlar. Ancak bazı durumlarda sert mizaç yerine biraz da olsa yumuşak olmak iyi olacaktır

Bu isme sahip olan kişiler parayı, kariyeri ve savurganlığı çok severler. Yalnız karar vermeyi severler ve çoğu zaman 6. Hislerine göre hareket ederler. Arslan isminin anlamı arkadaş canlısı demektir arkadaşları ile vakit geçirmeyi severler. Bu isme sahip olan kişiler özgürlüklerine çok düşkündür. Bu isme sahip kişilerin konsantrasyon ve odaklanma gibi özellikleri oldukça fazladır. Arslan ismi 6 harflidir ve iki heceden oluşur.

Arslan ismine benzer isimler; Aslan, Yiğit, Mert, Aslancan, Dağhan, Bogaçhan gibi isimlerdir. Arslan ismine sahip ünlüler hakkında araştırma yapıldığında, bu ismi taşıyan bir ünlü bulunmaz. Ahenk isminin anlamı sebebi ile Arslan ismini taşıyan bireylerin genel olarak öncü ruhlu, cesaretli, korkusuz, Güler yüzlü ve mantıklı kişiler i olduğu tespit edilmiştir. Arslan  ismine sahip olanların dezavantajları sert, ters,, uyumsuz, agresif ve kimseyi dinlenmemek olduğu söylenebilir.

Arslan İsminin Anlamı

Çoğu kişi çocuğuna isim arayışında olur. Arslan ismi her dönem popüler olan ve erkek çocuklarına yakışan bir isimdir. Tarihte de sık sık karşımıza çıktığını görmek mümkündür. Genel de güçlü bir karekter ve asaleti simgeler. Bu yüzden ebeveynler tarafından erkek çocuklarına sık koyulan bir isimdir. Aynı zamanda başka isimler ile birlikte de yakışan bir yönü vardır.

Arslan isminin Anlamı Nedir, Ne demek, 8 farklı şekilde tanımlanmıştır.

  • 1 – Batur, bahadır, kahraman, alp, yiğit
  • 2 – Güçlülüğün Simgesi Olarak Yiğit, Cesur Anlamındadır.
  • 3 – Kuvvet Ve Saldırganlığıyla Tanınan Hayvan, Esed, Şir.
  • 4 – Cesur Adam, Bahadır.
  • 5 – Bir Çeşit Çiçek. Arslan Argun: Alpaslanın Oğlu (1097).
  • 6 – [Bakınız: Aslan]
  • 7 – Kedigillerden, Afrika’da ve Asya’da yaşayan, erkekleri yeleli, yırtıcı, uzunluğu 160 cm, kuyruğu 70 cm ve ucu püsküllü, çok koyu sarı renkli güçlü bir memeli türü.
  • 8 – Gürbüz, yiğit adam.

Cinsiyeti: Erkek
Kökeni: Farsça/Arapça
Kuran ‘da geçmiyor.

Arslan ne demek? Sözlük anlamı ne?

Türkiye’de Arslan ismini kullanan 12.309 kişi bulunmaktadır.
İstanbul’da Arslan ismini kullanan 3.222 kişi bulunmaktadır.
Ankara’da Arslan ismini kullanan 1.134 kişi bulunmaktadır.
İzmir’de Arslan ismini kullanan 450 kişi bulunmaktadır.

Arslan isminin Türkiye sıralaması

Arslan en çok kullanılan 971. isimdir.

Erkek isimleri arasında, en çok kullanılan 439. isimdir.

Arslan ismini kullananların sayısı, son bir yılda 485 kişi artmıştır.

Arslan isminin Harf Analizi

Kişiye Arslan ismiyle hitap ettiğimiz zaman harflerin titreşimleri hem toplumda hem de hitap ettiğimiz kişide kişiliğine ait anlamalar yüklemektedir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

R : Tereddütlü birini çağrıştırır, olmasa da olur.

S : Hayalperest bir kişiliği uyandırır, s harfinin olması iyidir.

L : Sanatsal yeteneğe bir kişiliğe sahip izlemi yaratır, l harfi isimde barındırabilir.

A : Atılgan-enerjik anlamı uyandırır,ikiden fazla bu harften olmamalıdır.

N : Sağduyulu bir özelliğe sahip olduğunu çağrıştırır, n harfi fena değildir.

Arslan İsmi Caiz mi Konulabilir mi ?

✔ Arslan ismi caiz olmayan, sakıncalı isimler listesinde geçmemektedir. Yinede isim koyarken Arslan isminin anlamını gözden geçirin!

Arslan İsminin Numerolojisi

Arslan isminde bulunan harflerin ,alfabede karşılık gelen sıra numaralarının toplamı, isminizin numeroloji sayısını vermektedir.

A: bir
R: yirmi bir
S: yirmi iki
L: on beş
A: bir
N: on yedi
TOPLAM: 77

Arslan ismini taşıyan bazı ünlü kişiler:

  1. Arslan Bulut: Türk futbolcu.
  2. Arslan Ekşi: Türk yazar ve gazeteci.
  3. Arslan Eğilmez: Türk oyuncu ve yapımcı.
  4. Arslan Kaynar: Türk güreşçi.
  5. Arslan Hamidović: Bosnalı futbolcu.
  6. Arslan Yasin Özbek: Alman boksör.
  7. Arslan Erdem: Türk futbolcu.
  8. Arslan Brkić: Bosnalı futbolcu.
  9. Arslan Tscherniev: Rus güreşçi.
  10. Arslan Pehlivan: Türk güreşçi.

Bu liste, Arslan ismini taşıyan bazı ünlü kişilere örnekler içermektedir. Ancak, daha birçok ünlü kişi Arslan ismini taşıyabilir.

Exit mobile version